Professionele marathonlopers worden steeds lichter en kleiner

Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die nogal onder de indruk is van professionele marathonlopers. Ze zijn zó dun, maar ze lopen zó hard. Hoe kan dat? Waar halen ze de energie vandaan om 42 kilometer keihard te rennen zonder compleet in te storten. Kijk, ik heb nog wel een aantal ‘opslagpunten’ waar ik energie vandaan kan halen als ik wat extra’s nodig heb. Maar marathonlopers hebben werkelijk geen grammetje vet en ze lopen nog wereldrecords ook. Elke keer als ik een marathon op tv kijk, roep ik weer dat de lopers steeds dunner worden. En ik heb al die jaren gelijk gehad, want de marathonlopers van tegenwoordig zijn aanzienlijk dunner dan lopers van twintig jaar geleden. Nu wil je natuurlijk de exacte cijfers weten en daarvoor moet je even naar deze website.

 

Lees ook:Verschil tussen sprinters en marathonlopers in Jip en Janneketaal
Lees ook:Verlost van nek- en schouderklachten
Lees ook:Documentaire: Why We Run
Lees ook:Video Thursday
Lees ook:Marathon Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>