Negen runs die je gelopen moet hebben voor je dood

Op Menshealth.co.uk worden negen hardloopevenementen uitgelicht waar je aan mee gedaan moet hebben voor het straks te laat is. Wat mij betreft had de titel van het stuk trouwens ook als volgt kunnen zijn: ‘negen races die je dood kunnen zijn’. Het gaat namelijk in de meeste gevallen niet om easy zondagmiddag runs, maar om runs die bedoeld zijn voor goed getrainde hardlopers die de afgelopen jaren de nodige ervaring hebben opgebouwd. De locaties (denk aan de Mont Blanc of het Andesgebergte in Peru) en de afstanden (onder de 42 kilometer is er niet zoveel te vinden) liegen er niet om. Ik krijg het al benauwd bij de gedachte.

Maar als je nog niet zo’n ervaren hardloper bent en toch heel graag één van de negen races wilt lopen dan is daar The Great Wall Marathon. Deze zogenaamde fun run begint namelijk al bij vijf kilometer. En hoewel ook dát vast geen eitje is, gezien het landschap, is het ook geen onmogelijke missie. Hier lees je over de andere acht races to run before you die.

(bron: menshealth)

Lees ook:8 tips voor beginnende hardlopers
Lees ook:Kleurrijk hardloopfestijn bij Colours by the Sea
Lees ook:Trend: Obstacle Runs
Lees ook:Veertig procent Nederlanders heeft overgewicht
Lees ook:Echtpaar loopt iedere dag marathon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>