Buitenlandse hardlopers welkom in Noord-Korea

Breaking news: De Noord-Koreaanse leider Kim Jung-Un laat voor het eerst buitenlandse hardlopers toe in zijn land. Je leest het goed, Noord-Korea verwelkomt binnenkort niet-Koreaanse lopers. Nu is het niet de bedoeling dat iedere hardloper voor de lol even een rondje door Noord-Korea gaat lopen, want je komt alleen de grens over als je meedoet aan de marathon van Pyongyang.

Op 13 april wordt die marathon gelopen en aanmelden heeft waarschijnlijk geen zin meer. Volgens de Washington Times loopt het storm met het aantal aanmeldingen. De gelukkigen die zich wel over een paar dagen wel in Noord-Korea mogen melden, kunnen kiezen voor een volledige marathon, maar ook voor een halve of voor een route van 10 kilometer. Voor ieder wat wils, dus.

Mocht je naar Noord-Korea afreizen, vergeet dan vooral niet om nog even langs de kapper te gaan voor een hip Kim Jong-Un kapsel.

Lees ook:Sportdrank gemaakt van paddenstoelen
Lees ook:Hilda Kibet meldt zich af voor halve marathon van Egmond
Lees ook:De gezondheidsvoordelen van daglicht en buitenlucht
Lees ook:Dopingzondaars niet welkom tijdens Marathon Eindhoven
Lees ook:In beeld: reacties winnaars en verliezers Olympische Spelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>