Hype: kokoswater

Kokosbrood, kokoskoekjes, kokosboter en kokosmelk. Zomaar even een greep uit producten waar kokos in verwerkt is. Het lijkt wel of de inhoud van een kokosnoot tegenwoordig overal in terug te vinden is. Ik ben, op zijn zachtst gezegd, geen grote fan van de tropische vrucht. Normaal gesproken laat ik namelijk alles waar kokos inzit links liggen, maar nu ik allemaal lovende verhalen hoor over kokoswater word ik toch wel benieuwd.

Het schijnt een fantastische dorstlesser te zijn en de verantwoorde vervanger van sportdrankjes, want dat zijn ware caloriebommen. Waarom is kokoswater dan zo verantwoord? Nou, omdat het nauwelijks natrium en calorieën bevat. Daarnaast zwemmen er heel wat elektrolyten in een glas kokoswater en dat zijn belangrijke mineralen die je via je zweet verliest.

Dus wil je na het sporten je vochtbalans weer op peil brengen dan schijnt het drinken van een glas kokoswater heel effectief te zijn. Nu heb ik het zelf nog nooit uitgeprobeerd, maar daar gaat verandering in komen. Ik ga mee in de kokoswaterhype en ik ga het binnenkort testen, nadat ik mezelf heb afgebeuld op de atletiekbaan. Uiteraard breng ik jullie op de hoogte van mijn ervaring met het drankje. Misschien kom ik binnenkort wel van mijn kokostrauma af…..

Wat vinden jullie van kokoswater? Krijg je het goed weg of heb je er niets mee?

Lees ook:Verlost van nek- en schouderklachten
Lees ook:Energie nodig? Drink een smoothie
Lees ook:Het is fijn om een slechtweerloper te zijn
Lees ook:Suiker en sportdrankjes
Lees ook:Enkelblessure gehad? Meld je dan aan voor het onderzoek van SLH Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>