Afkicken van suiker met behulp van ’100% suikervrij in 30 dagen’

Jullie konden een paar dagen geleden al een artikel lezen over mijn zoektocht naar de relatie tussen suiker en (hardloop)blessures. De conclusie van mijn kleine onderzoekje was dat suiker meer kapot kan maken dan je lief is. En wanneer je, net als ik, gevoelig bent voor blessures dan is het een goed idee om je suikerinname te beperken.

Nu is het nogal een klus om uit te zoeken welke producten wel en geen suiker bevatten. Het witte goedje lijkt overal op te duiken. En daarom leek het mij een goed idee om hulp in te schakelen in mijn strijd tegen suiker. Dan kun je natuurlijk een diëtiste inschakelen die schema’s voor je uitwerkt en in verschillende consulten uitlegt hoe je die witte korreltjes kunt omzeilen. Maar dat kost (veel) geld en dat heeft een net afgestudeerde niet. En heel eerlijk: als ik het wel zou hebben dan zou ik het er waarschijnlijk ook niet voor over hebben.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een goedkoper alternatief. Via mijn grote vriend Google kwam ik terecht bij het boek 100% suikervrij in 30 dagen van Carola van Bemmelen. De cover alleen al is aantrekkelijk, maar ik moet zeggen dat de beschrijving van het boek  mij minstens zo nieuwsgierig maakt. Nu ben ik niet van plan om in 30 dagen helemaal af te kicken van de suiker, maar een beetje meer achtergrond informatie kan natuurlijk nooit kwaad. En ik ben heel benieuwd naar de recepten. Volgens de beschrijving kun je de ingrediënten voor een heerlijk, suikervrij(e) ontbijt, lunch of diner gewoon in de supermarkt halen. Daar wordt een mens blij van! Niet eindeloos speuren naar vreemde exotische  producten, maar gewoon gebruik kunnen maken van het aanbod van de buurtsuper. Tsja, gemak dient de mens zullen we maar zeggen.

Ik heb het boek inmiddels gedownload en ik ga zo snel mogelijk beginnen met lezen. Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte van mijn ervaringen. Project bewustwording van suiker is officieel begonnen.

Hebben jullie 100% suikervrij in 30 dagen gelezen? En zo ja, wat is je mening over het boek?

                     (bron: lil)

Lees ook:De Consumentenbond start actie ‘suikerpraatjes’
Lees ook:Sneller dan het licht
Lees ook:Heeft suiker invloed op blessures?
Lees ook:Zeven redenen om een (marathon)loper te daten
Lees ook:Wat doet te veel zout met je lichaam?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>