Sportdrank gemaakt van paddenstoelen

Ben je een liefhebber van sportdrankjes? Gaat een AA’tje of een Gatorade er wel in? Dan is een nieuw sportdrankje, gemaakt van paddenstoel, misschien ook wel wat voor je. Een keertje wat anders. En nee, het is geen grap, het Noord-Koreaanse bedrijf Central Mushroom Research Institute van Kim Jong-Un (je weet wel, die ‘bijzondere’ leider van Noord-Korea) heeft volgens de Britse krant Mirror namelijk een sportdrank ontwikkeld waarin paddenstoelen zijn verwerkt. Het klinkt niet meteen aantrekkelijk, maar het blijkt dat paddenstoelen goed zijn voor sporters. Ze werken prestatie bevorderend en geven je een boost als je vermoeid bent na een (zware) training.  Daarnaast zitten paddenstoelen vol met vitamine B en de meeste sportdrankjes zitten daar al vol mee. Op zich is het dus niet zo vreemd dat paddenstoelen nu verwerkt worden in een sportdrankje.

Of en wanneer het drankje bij ons te koop zal zijn, is helaas nog niet bekend. Voorlopig zijn ze in Noord-Korea nog volop bezig met de ontwikkeling van de sportdrank. Nog even afwachten dus.

 

 

 

Lees ook:Buitenlandse hardlopers welkom in Noord-Korea
Lees ook:Suiker en sportdrankjes
Lees ook:Vitamine E en C kunnen prestaties duursporter belemmeren
Lees ook:Hype: kokoswater
Lees ook:IJsbaden hebben niet alleen maar voordelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>