Hardlopen op een lege maag

Is het nu wel of niet goed om voorafgaand aan je ochtend run te ontbijten? Typisch zo’n vraag waar iedere deskundige weer een ander antwoord op heeft. Ik loop het liefst aan het einde van de middag of ‘s avonds en dan geldt dat ik één of twee uur van te voren niets meer moet eten. Anders krijg ik last van mijn mag en ben ik futloos. Als ik bij hoge uitzondering wel ‘s ochtends loop, eet ik meestal niet zoveel. Hooguit een appel, banaan of mueslireep. Niet zozeer omdat ik trek heb, maar meer omdat het mij niet verstandig lijkt om met een lege maag op pad te gaan.

Toch zou ik het liefst ‘s ochtends voordat ik ga hardlopen helemaal niet eten. Ik loop namelijk het prettigst op een bijna lege maag. Dan voel ik me letterlijk licht en heb ik geen last van een opgeblazen gevoel. Maar ja, is dat nu wel of niet ok? De meningen daarover blijven verschillen, maar deze uitleg vind ik duidelijk en geloofwaardig. Nu ren ik niet om af te vallen, maar het is altijd goed om te weten wat wel of niet eten voor een invloed heeft op je lichaam.

Lees ook:Hoe ziet het ontbijtje van de rest van de wereld eruit?
Lees ook:Smoothie recepten van blenderworkshop
Lees ook:Struggle: Gezond eten
Lees ook:Energie nodig? Drink een smoothie
Lees ook:Tips voor beginnende hardlopers

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hardlopen op een lege maag

  1. HardlopenVandaag

    Ik heb weleens met een lege maag 10 minuten hard gelopen. Het is een echt verschil als je iets hebt gegeten. Aan de ene kant moet je wel iets hebben gegeten en aan de andere kant moet je er ook voor zorgen dat je niet te vol zit.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>