Recept: stamppotje van zoete aardappel

Ik ben absoluut geen keukenprinses, maar ik word ook niet blij van afhaalmaaltijden of magnetronprut. Dan moet je dus een tussenweg vinden, zodat je niet iedere avond op een houtje hoeft te bijten. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven waar ik heel goed mee kan leven. Het enige wat ik daarvoor moet doen, is zo af en toe een zoektocht op het internet in gang zetten. Geen probleem, dat kan makkelijk op een saaie zondag. Daarom ga ik regelmatig een uurtje (of 2) op zoek naar gezonde én makkelijke recepten. Maaltijden waarvoor je het complete kruidenassortiment van de supermarkt nodig hebt, vallen dus af. Oh ja, en ik ga ook niet naar vier verschillende winkels om mijn ingrediënten bij elkaar te sprokkelen.

Blijft er dan nog wel wat over? Jazeker, genoeg zelfs. Ik heb inmiddels een aardig digitaal kookboekje met gezonde, lekkere en easypeasy recepten aangelegd. Een daarvan wil ik vandaag met je delen. Gewoon omdat ik er gek op ben. Het liefst zou ik de volgende maaltijd vijf keer per week in elkaar draaien, maar dat doe ik natuurlijk niet. Ik ben een luie koker, maar ook weer niet zo lui. Dit is ‘m:

Stamppotje van zoete aardappel met kip

Voor twee personen heb je het volgende nodig:
*2 zoete aardappelen (Grote eters? Dan kun je natuurlijk altijd voor een extra aardappel kiezen)
*Blok feta (100 gram)
*Bakje zongedroogde tomaatjes
*2 stronkjes broccoli
*2 kipfilets/of 2 groenteburgers

Over het klaarmaken van dit gerecht kan ik heel kort zijn:
-Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. Check daarna nog wel even of ze ook echt beetgaar zijn. Zo niet, dan laat je ze nog wat langer op het vuur staan.
-De kipfilets bak je in ongeveer 15/20 minuten gaar. Let op dat je het vuur niet te hoog zet. Kies je voor groenteburgers? Dan is het helemaal makkelijk, deze zijn namelijk in vijf minuten klaar.
-Laat de broccoli ongeveer 8-10 minuten koken.
-Snijd de zongedroogde tomaatjes doormidden en verbrokkel de feta. Hoeveel je van de tomaatjes en de feta nodig hebt, hangt helemaal af van je smaak.
-Prak de stukjes feta en de tomaatjes door de zoete aardappel. Je hebt nu een soort stamppotje. Schep de broccoli en de kipfilet/groenteburgers erbij en klaar ben je! Dit gerecht kan werkelijk iedereen maken. Eet smakelijk!

 

Lees ook:Laat je inspireren door sporthelden
Lees ook:Online op zoek naar lekkere en gezonde recepten
Lees ook:Smoothie time: Hüttenkäse smoothie met banaan en mango
Lees ook:Cooling down in 9 minuten
Lees ook:Wat doet te veel zout met je lichaam?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>