Struggle: Gezond eten

Gezond eten, ik vind het maar moeilijk. Want: wat is gezond? Iedere deskundige roept wat anders en er zijn wel duizend verschillende ‘diëten’. Daarnaast noemt iedereen zich tegenwoordig voedingsdeskundige. Als je ook maar een paar boekjes over gezondheid hebt gelezen, is dat blijkbaar voldoende om als pro door het leven te gaan. Heel leuk allemaal, maar het zorgt wel voor veel verwarring. Moet ik nu wel of geen fruit eten (want, suiker) en is het verstandig om als lunch een bakje kwark te eten of moet ik van zuivelproducten afblijven? Veel vragen, maar weinig antwoorden waar ik wat mee kan. Waarschijnlijk zijn die er ook niet, want ieder lichaam is anders. Net als iedere overtuiging en probeer daar maar weer eens vanaf te komen.

Terug naar de gezonde voeding. Ik doe eigenlijk maar wat. Ik gebruik mijn gezonde verstand en op basis daarvan kies ik mijn eten. De ene keer pakt dat goed uit (lees: groente) en de andere keer wat minder (lees: alles waar je bloedsuiker behoorlijk van in de plus schiet) , maar daar zijn we mensen voor. Ik volg geen dieet, want ik wil voorkomen dat ik obsessief met eten bezig ben. Dat lijkt me vreselijk. Het moet wel een beetje leuk blijven allemaal. Heel vet zo’n strakke buik, maar af en toe heb ik gewoon heel erg behoefte aan een zak chips met een groot glas cola.

Uiteindelijk komt het er de laatste tijd wel op neer dat ik doordeweeks niet meer snoep. Althans dat probeer ik. Ik wil namelijk niet die persoon worden die altijd traktaties weigert. Daarnaast eet ik keurig mijn ontbijt, lunch en diner en tussendoor eet ik verantwoorde ‘snacks’. Denk aan fruit, groente, mueslirepen en noten. Niet spannend, maar volgens mij ben ik op die manier aardig goed bezig. Niet omdat alle gezondheidsguru’s dat voorschrijven, maar omdat ik me fit en gezond voel. Dat is voor mij dan ook de belangrijkste drijfveer om dit eetpatroon aan te houden.  Ik voel me zoveel beter als ik niet die hele chocoladereep naar binnen werk en stuiterend op mijn stoel zit. Oke, één dag in de week mag ik alles eten wat ik wil. Dus dan gaat die chocoladereep er heus wel in.

Hoe zit het met jullie eetgewoonten, probeer jij gezond te doen of kan dat je niet zoveel schelen?

Lees ook:Eet gezond, eet een olijf
Lees ook:Maak je romp ijzersterk met deze oefeningen
Lees ook:Waarom is hardlopen nu eigenlijk zo leuk?
Lees ook:Just say hello
Lees ook:Online op zoek naar lekkere en gezonde recepten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>