Recept sandwich wrap

Sinds kort wissel ik met één van mijn loopmaatjes recepten uit. Daar ben ik zelf eigenlijk ook wel verbaasd over, want ik ben geen held in de keuken. En eerlijk is eerlijk: ik heb ook niet de ambitie om dat te worden. Maar goed, ik raak zo nu en dan ook uitgekeken op mijn standaardrepertoire en dan moet ik op zoek naar aanvulling.

Gelukkig voor mij zit één van mijn hardloopmaatjes in dezelfde situatie. Ook zij houdt niet van koken en maakt het liefst simpele, maar gezonde maaltjes. Daarom was de conclusie snel getrokken: We moeten elkaar maar inspireren met recepten.

Ik gaf haar wat printjes van recepten en zij nam het boekje ‘Cook & Run’ voor mij mee. En ik kan je vertellen, dat was echt een verademing. In het boekje staan simpele, gezonde recepten die uitermate geschikt zijn voor (fanatieke) lopers. En de recepten zijn ook nog eens in een handomdraai te maken. Dat vind ik persoonlijk een enorm pluspunt. Hoef je niet uren te zwoegen in de keuken, heerlijk.

Je begrijp het, ik ben enthousiast.  Dat wil ik met jullie delen en daarom trakteer ik jullie vandaag op een recept uit ‘Cook & Run’. Het recept is ideaal als je niet wilt lunchen met je standaard broodje kaas, maar wel zin hebt in een hartig hapje.

Sandwich wrap

Wat heb je nodig?
-4 tortilla wraps
-12 plakjes ontbijtspek
-2 stukken gekookte kipfilet
-4 eetlepels yogonaise
-1/2 krop ijsbergsla
-1 vleestomaat
-1 flesje knolooksaus (optioneel)
-boter
-peper en zout

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om bepaalde ingrediënten weg te laten of juist toe te voegen.
Hoe maak je het?
-Bak de ontbijtspek zonder boter aan in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Leg ze hierna even op keukenpapier.
-Braad de kipfilet en snij deze in plakjes. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor kant en klare stukjes (gerookte kip).
-Maak de pan schoon en leg hier de wraps in. Zo houd je ze warm.
-Bestrijk de warme wraps met wat yogonaise en beleg ze met ijsbergsla. Leg hier de kipfilet op, dan plakjes tomaat en als laatste de warme ontbijtspek.
-Rol de wrap strak op en zet hem op drie plaatsen met een prikker vast.
-Snijd de wrap in drie gelijke stukken, stapel ze op en steek er een lange prikker doorheen. Verwijder de kleine prikkers.
-Serveer de knoflooksaus apart.

Eet smakelijk!
Dit is een mooi voorbeeld, maar met dit recept zijn genoeg combinaties mogelijk. Leef je uit!

 

Lees ook:Smoothie recepten van blenderworkshop
Lees ook:Drie lekkere én gezonde recepten voor mueslirepen
Lees ook:Smoothie time: Hüttenkäse smoothie met banaan en mango
Lees ook:Recept: stamppotje van zoete aardappel
Lees ook:Ideaal sinterklaaskado: het boekje De leukste lopen 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>