Veilig lopen in het donker met de Night Run

Op deze donkere dagen voor kerst is goede verlichting tijdens het hardlopen een must. Gelukkig zijn er genoeg manieren om te voorkomen dat je ’s avonds als een soort donkere vlek over straat moet. Je kunt kiezen voor een reflecterend hesje of jasje, reflecterende bandjes, losse lampjes of een hoofdlamp.

Sinds een paar dagen is er nog een nieuw alternatief op de markt. Kalenji heeft namelijk de Night Run geïntroduceerd. Dat is een harnasje dat je om je borst kunt gespen. Aan de voorkant zit een witte lamp en aan de achterkant zit een rode lamp. De gadget werd voor het eerst aan het publiek voorgesteld tijdens de Oxylane Innovation Awards in Lille.

Leuk zo’n nieuw speeltje, maar wat zijn de voordelen van de Night Run? Waar je met de meeste hoofdlampen zo’n tien meter in de verte kunt kijken, kun je met de Night Run ongeveer twintig meter vooruit kijken. Ideaal, want zo kun je zien waar je je voeten neerzet en tegelijkertijd zie je kuilen, losse stoeptegels en andere obstakels die voor je liggen.

Nog een groot voordeel: de Night Run blijft onder alle omstandigheden stabiel. De lampjes zitten vast op het harnas en blijven keurig op hun plek zitten. Bekijk het filmpje hieronder.

De Night Run is vanaf 39,95 te koop.
(bron: running.be)

Lees ook:Het nieuwe nummer van ASICS Losse Veter Magazine is uit
Lees ook:Haal het beste uit je hardloopschoenen
Lees ook:Suiker en sportdrankjes
Lees ook:Christian maakt ‘the most dangerous selfie ever’ tijdens Great Bull Run
Lees ook:Tweede editie van Nike’s We Own The Night op 7 juni 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>