Review i-gotU HRM-10 hartslagmeter

De afgelopen weken heb ik de i-gotU HRM-10 Heart Rate Monitor van MobileFun.nl getest. Waarschijnlijk is het al wel duidelijk, maar het gaat hier dus om een hartslagmeter. Ik moet toegeven dat ik het altijd confronterend vind om mijn hartslag in grote cijfers op mijn telefoonscherm te zien, maar eerlijk is eerlijk: het is wel een heel handig trainingsmiddel.

De pluspunten van de i-gotU HRM-10 Heart Rate Monitor:
+ Het apparaat is super makkelijk in gebruik. Je haalt de hartslagband uit de verpakking, bevestigt de sensor op de band, maakt contact met bluetooth en je kunt vrijwel meteen beginnen met je training. Het is uiteraard wel van belang dat je checkt of je de sensor echt goed hebt aangesloten. Houd daarbij de handleiding aan, daarin wordt duidelijk beschreven hoe je hartslagmeter klaarmaakt voor gebruik.

+De band van de hartslagmeter zit comfortabel. Dat vind ik erg belangrijk, omdat ik eerder met hartslagmeters heb getraind die tijdens mijn run vreselijk in de weg zaten (lees: knelden of afzakten). De i-gotU Heart Rate Monitor zorgde gelukkig niet voor irritatie tijdens het lopen. Ik voelde de band eigenlijk nauwelijks zitten. Daar komt bij dat de band makkelijk is te verstellen een ook prima op de afgestelde stand blijft zitten. Met andere woorden: de band hing aan het einde van mijn run niet op mijn knieën, maar zat nog keurig op zijn plek.

+De hartslagmeter werkt en blijft werken. Dat klinkt misschien nogal overbodig, want als de meter eenmaal loopt, zal het allemaal wel werken toch? Nou, dat is dus niet zo vanzelfsprekend. Althans, dat heb ik ervaren. Hoe vaak het mij wel niet overkomen is dat de bluetooth-verbinding met mijn telefoon is weggevallen. Maar met de i-gotU Heart Rate Monitor heb ik daar geen last van gehad. De hartslagmeter maakte verbinding met de i-gotU Sports app op mijn telefoon en die verbinding is niet één keer weggevallen. Hoe fijn is dat. Ik had na afloop een compleet overzicht van mijn inspanningen, zonder ‘zwarte gaten’. Dat betekent natuurlijk niet dat het nooit een keer mis kan gaan met de verbinding. Het blijft techniek.

+Je hebt na afloop van je training een compleet plaatje van je inspanningen. Ik vond het enorm interessant om uitgebreid al mijn statistieken te checken. Ik kon in meerdere grafieken precies aflezen hoe het verloop van mijn hartslag was, hoeveel calorieën ik heb verbrand (ik geef toe, dat motiveert ook!), hoeveel kilometers ik heb afgelegd, hoe mijn trainingsrondje er precies uitzag en ook mijn gemiddelde snelheid werd keurig in beeld gebracht. En zo kan ik nog wel even doorgaan. De i-gotU Heart Rate Monitor keert je compleet binnenstebuiten. Met de hulp van de i-gotU Sports app, dat is wel belangrijk om te noemen. Ik weet namelijk (nog) niet hoe de hartslagmeter werkt in combinatie met andere apps.

Dan ben ik nu aanbeland bij de mindere punten van de i-gotU HRM-10 Heart Rate Monitor. Eerlijk gezegd heb ik er niet veel kunnen ontdekken, want dit is de enige:
- Je kunt de i-gotU hartslagmeter aansluiten op de iPhone 4S en iPhone 5, maar niet op de iPhone 4. Dat was voor mij nogal een tegenvaller. Ik heb namelijk nog een, inmiddels klassieke, iPhone 4. Maar zó oud is ie toch ook weer niet? Voor het testen van de hartslagmeter heb ik daarom een iPhone 5 moeten lenen.

Conclusie: de i-gotU HRM-10 hartslagmeter is zeker een aanrader. Als je op zoek bent naar een hartslagmeter met een goede prijs-kwaliteitverhouding dan is dit een goede optie. Je koopt ‘m op MobileFun.nl voor €48,49.

Lees ook:Veilig lopen in het donker met de Night Run
Lees ook:Muziek tijdens het hardlopen
Lees ook:De gedachten van een hardloper
Lees ook:Maak je romp ijzersterk met deze oefeningen
Lees ook:Running smart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>