De gezondheidsvoordelen van daglicht en buitenlucht

Yes, het is lente! Althans, meteorologisch gezien dan. De astronomen onder ons vinden dat we moeten wachten tot 21 maart. Maar goed, ik vind dat het lente is. De zon laat zich volop zien, we worden getrakteerd op een heerlijk temperatuurtje, de natuur is weer ontwaakt uit haar winterslaap, mensen zijn blij….moet ik nog even doorgaan? Volgens mij is het wel duidelijk dat we definitief (ok, voor de zekerheid even afkloppen, je weet het nooit) vaarwel hebben gezegd tegen de winter die we nooit gehad hebben.

Tijd dus om het binnenleven naar buiten te verplaatsen. Dat wordt natuurlijk een beetje lastig als je je dagen op kantoor spendeert, maar je hebt vast wel een halfuurtje tijd om van het lekkere weer te genieten. Lukt dat in de middagpauze niet, dan kun je er altijd voor kiezen om voor of na je werk buiten een rondje te gaan hardlopen. Goed nieuws: je winterbroeken en longsleeves kunnen weer achterin de kast. Hallo korte broek en t-shirtje met korte mouwen!

Wist je trouwens dat het ook hartstikke gezond is om naar buiten te gaan? Een aantal voordelen worden in dit artikel beschreven. Dat lijkt me genoeg motivatie om een flink stuk te gaan hardlopen in de buitenlucht.

(savesyria.org)

Lees ook:Even geen zin om te lopen? Lees motiverende teksten
Lees ook:Man neergestoken tijdens hardlopen
Lees ook:Ben je toe aan een nieuwe stap in je hardloopcarrière?
Lees ook:Hardloop-app voor de Google Glass: Race Yourself
Lees ook:Hardloopmotivatie voor regenachtige dagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>