De techniek van het hordelopen

Ik heb een fascinatie voor hordelopen. Als ik de talenten van mijn atletiekvereniging over de horden zie vliegen, wil ik zelf ook. Klein detail, ik heb nog nooit over één horde gesprongen. Waarschijnlijk scheur ik dus meteen mijn hamstrings af. En spring ik niet over de horden, maar blijf ik met mijn voeten achter de eerste haken, waardoor mijn avontuur vrij snel ten einde komt. In mijn hoofd ben ik er trouwens wel goed in, ik zie mezelf al helemaal in een recordtijd soepel over die poortjes razen.

Voorlopig houd ik nog even veilig afstand van de horden en vermaak ik mezelf met trainingsfilmpjes. Ik kan uren kijken naar topatleten die hun trainingen afwerken. Het is zo boeiend om naar de technische kant van het hordelopen te kijken. Ongelooflijk hoe je uit een paar ieniemienie pasjes zoveel energie kunt krijgen om in volle snelheid over de volgende horde te stuiteren.

Ik heb een aantal filmpjes gevonden waarin de techniek van het hordelopen wordt uitgelegd. Ook zie je hoe olympisch kampioen Liu Xiang de horden te grazen neemt. Het lijkt me een behoorlijke uitdaging om de hordes in volle snelheid te passeren. Weet je, ik kruip er wel onderdoor.

Train like a champion: hurdles

How to improve your hurdling techniques

Improving your hurdle technique

Liu Xiang Warm up

Lees ook:Grappig hardloopfilmpjes op youtube
Lees ook:Bobsleeën en hardlopen lijken meer op elkaar dan je denkt
Lees ook:Oefeningen met de fitness bal
Lees ook:Filmpje: Twee Afrikanen, één leeuw en een prairie
Lees ook:De kunst van het ademhalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>