Hardloopschema voor de kerstdagen

Morgenavond is het alweer kerstavond en dan ‘klinkt’ het startschot voor twee dagen ongegeneerd eten en veel gezelligheid. Hartstikke leuk allemaal, maar het is ook niet verkeerd om er de komende dagen een uurtje tussenuit te sneaken. Even een momentje voor jezelf om daarna weer fris en fruitig bij de familie aan te schuiven. Hoe kun je dat beter doen door een rondje te gaan hardlopen? Voor  zo’n sportieve gewoonte laat je gezelschap je vast wel gaan.

Op Run2day.nl vond ik een ideaal hardloopschema. Daar kom je de kerstdagen zeker weten mee door. Iedere dag een klein (of groter) rondje lopen houdt die extra kilo’s veilig op afstand. Daarnaast is het ook gewoon lekker om jezelf in het zweet te werken als je de hele dag op de bank zit.

Het schema is een goede basis, maar dat betekent niet dat ie ook voor iedereen geschikt is. Voor een gevorderde hardloper is het schema goed te doen, maar als je net begonnen bent met lopen dan doe je er goed aan om de trainingen in rustig tempo af te werken. Loop jezelf vooral niet helemaal de vernieling in, want daar heb je uiteindelijk helemaal niets aan. Dat laatste geldt natuurlijk voor iedereen.

Klik hier voor het schema.
(bron: Run2day.nl)

(bron: rosenhamer) 

Ben jij van plan om tijdens de kerstdagen te gaan hardlopen?

Ik wens je hele fijne feestdagen! Maak er een paar mooie dagen van samen met familie en vrienden.

Lees ook:Oudejaarslopen en oliebollenraces
Lees ook:5 redenen om vandaag te beginnen met hardlopen!
Lees ook:Filmpje: ook dieren zijn gek op hardlopen
Lees ook:ColorRain by Night
Lees ook:Schema voor beginners

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>