Oefeningen met de fitness bal

Ongeveer een half jaar geleden heb ik een fitness bal gekocht. Ik had altijd een gruwelijke hekel aan buikspieroefeningen, omdat ik mijn holle rug nooit plat op de grond kon krijgen. Nu is het sowieso niet de bedoeling dat buikspieroefeningen comfortabel zijn, maar voor mij zijn ze op de ‘gewone’ manier echt killing. Op internet las ik dat een fitness bal verlichting kan geven, omdat ie je rug ondersteunt tijdens die gevreesde (dat geldt in ieder geval voor mij) buikspieroefeningen.

Het leek me daarom een goede investering en dus schafte ik via internet zo’n wonderbal aan. Je hebt ze al vanaf tien euro dus als je toch een miskoop begaat dan is het niet zo pijnlijk voor je portemonnee. Nadat mijn fitness bal thuis werd afgeleverd, ben ik meteen op zoek gegaan naar oefeningen. Wat nog niet zo makkelijk is. Ja, het zoeken op zich wel, maar het vinden van de juiste oefeningen voor beginners is nog best een opgave. Blijf maar eens in balans op zo’n bal liggen als je hem net een paar dagen in je bezit hebt. Lukt je niet….

Goed, uiteindelijk heb ik op YouTube een aantal handige instructiefilmpjes gevonden. Ik volg weliswaar niet braaf de volgorde van de oefeningen, maar ik heb inmiddels mijn eigen favorieten geselecteerd. Op die manier heb ik mijn eigen trainingsprogramma samengesteld. En hoewel het nog steeds best een uitdaging is om niet van die bal af te stuiteren (ik geef toe dat het nog regelmatig gebeurt), ga ik niet meer liever dood dan dat ik mijn buikspieroefeningen doe. Oefening baart kunst.

Ik deel graag een aantal van mijn inspiratiebronnen met jullie.

Trainen jullie ook met een fitness bal? Zo ja, wat zijn dan je favoriete oefeningen?

Lees ook:Maak je romp ijzersterk met deze oefeningen
Lees ook:Oefeningen voor soepele kuiten
Lees ook:Vier krachtoefeningen voor thuis
Lees ook:Maak je nek en schouders los met een tennisbal
Lees ook:11 lekkere en gezonde recepten voor hardlopers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>