Scoor punten met het Hardloopspel

Wat (hard)lopen er toch creatieve mensen rond in Nederland. Zo was er eens iemand met het geniale idee om hardlopen en spelletjes spelen te combineren en, tadaaaa, het Hardloopspel was geboren. Een gevalletje: je moet er maar opkomen. Ik zal je even kort bijpraten over de bedoeling van het hardloopspel. Beeld je in eerste instantie even in dat je naar de kaart van Nederland kijkt. De kaart is opgedeeld in zo’n 3000 kleine zeshoekige tegeltjes en elk tegeltje staat qua doorsnede gelijk aan ongeveer vijf kilometer. De tegels liggen als een puzzel in elkaar dus als je het hardloopspel ‘speelt’ loop je altijd over een tegel. Ook belangrijk: iedere tegel heeft zijn eigen klassement.

De volgende stap is dat je de app van Looptijden.nl op je telefoon zet, zodat je ook daadwerkelijk als speler aan het Hardloopspel kunt deelnemen. De app registreert je looproute en houdt ook voor je in de gaten over welke tegels je loopt. Die gegevens worden automatisch opgeslagen in de klassementen van het Hardloopspel.

Dan ben je nu op het punt beland dat je je hardloopschoenen aantrekt en jezelf oppept voor een spelletje hardlopen. Nu hoef je niet als een kip zonder kop heel Nederland door te crossen om punten voor je klassement te verzamelen, want elke kilometer in een tegel is een punt waard. Heb je een maand slecht gepresteerd? Geen probleem, iedere maand worden de klassementen gereset.

Komt deze korte uitleg over het hardloopspel wat warrig over? Dat kan, maar laat het spel daarom niet aan je voorbij gaan en neem vooral even de tijd om je hier in de complete uitleg te verdiepen. Are you in?

(bron: hardloopspel.nl)

Lees ook:Kleurrijk hardloopfestijn bij Colours by the Sea
Lees ook:Tweeling Chris en Alexander van Tulleken voeren experiment uit met suiker en vet
Lees ook:Gadgets: GPS horloge met smart coaching
Lees ook:Amerikaanse winkelketen Sears geeft korting in ruil voor kilometers
Lees ook:Hardloopschoenen veroorzaken geen blessures

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Scoor punten met het Hardloopspel

  1. Arranraja

    Hoi Marit, goed stuk over het hardloopspel. Het zou alleen wel handig zijn om er links naar Looptijden.nl en Hardloopspel.nl aan toe te voegen. Ik doe al vanaf de eerste test mee, dus ik weet uit ervaring dat het een stimulerend spel is. Sowieso is Looptijden.nl een site die iedere hardloper zou moeten gebruiken, inclusief de prima gratis app.

      /  
  2. Marit Wichers Auteur

    Hoi Arranraja, Dankjewel! Fijn dat je me daar even op wijst. Ik wilde de links ook in de tekst verwerken, maar op één of andere manier ben ik dat vergeten. Ik heb het nu aangepast dus de links zijn inmiddels in de tekst verwerkt. Goed om te lezen dat je zo enthousiast bent over looptijden.nl:)

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>