5 redenen om vandaag te beginnen met hardlopen!

Iedereen weet dat sporten gezond is, maar zet vaak niet de daadwerkelijke stap om ook in beweging te komen. Omdat hardlopen niet alleen leuk is, maar ook nog eens gezond, hebben wij 5 redenen voor je waarom je vandaag nog zou moeten beginnen met hardlopen!

1. Hardlopen is gezond
Sporten is gezond, en dat geldt zeker ook voor hardlopen. Door te gaan hardlopen zul je zien dat je longinhoud zal toenemen, je stofwisseling beter op gang komt en je sterkere botten krijgt. Bijkomend voordeel van hardlopen is ook dat in combinatie met gezond eten je relatief eenvoudig kunt afvallen. Wist je dat wanneer je 30 minuten hardloopt je ongeveer 400 calorieën verbrandt?

2. Hardlopen is leuk
Hardlopen is een leuke sport om uit te oefenen. Niets is leuker dan een lekker rondje in het park te gaan lopen, en ondertussen je lekker in te spannen. Daarnaast kan het aansluiten bij een hardloopvereniging het hardlopen nog leuker maken, en tevens zorgt dit ervoor dat je niet zo snel je motivatie kwijtraakt!

3. Hardlopen is goedkoop
Om te beginnen met hardlopen hoef je niet veel materiaal aan te schaffen of abonnementen te nemen op bijvoorbeeld een sportschool. Heerlijk je korte broek en schoenen aan en je kunt direct beginnen!

4. Hardlopen is eenvoudig
Iedereen kan rennen, dus iedereen kan in principe ook hardlopen. Omdat het eenvoudig is om te beginnen, kan dit ook geen reden zijn om niet te gaan lopen!

5. Hardlopen geeft een kick!
De inspanning die je levert tijdens het hardlopen zorgt ervoor dat je lichaam endorfines aanmaakt, welke je een kick geven! Deze stof geeft je een gevoel van euforie, en kan voor sommige hardlopers zelfs verslavend werken! En wie krijgt er nu geen kick van om zich heerlijk in de buitenlucht in te spannen?

Het is wel belangrijk dat wanneer je gaat beginnen met hardlopen je een goed schema kiest om mee te starten. As je bijvoorbeeld gaat rennen met Evy kun je op een gecontroleerde manier, zonder grote kans op blessures, een goede conditie opbouwen. Daarnaast is het aan te raden om vanaf het begin dat je start ook op je looptechniek tijden het hardlopen te letten. Hierdoor wordt de kans op blessures kleiner, en kost het hardlopen minder energie!


Dit artikel is geschreven door renmetevy.nl

Lees ook:De juiste hardloopmuziek zorgt voor betere prestaties
Lees ook:Beginnen met hardlopen, roep de hulp in van Evy!
Lees ook:Heeft suiker invloed op blessures?
Lees ook:Gebruik dit trainingsprogramma om je lichaam sterk te maken en blessures te voorkomen
Lees ook:Documentaire: Why We Run

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>