Zeven geheimen die iedere (beginnende) hardloper moet weten

Eindelijk kom ik het dan zwart op wit tegen: de eerste 10 minuten van iedere run zijn zwaar. En ik maar denken dat ik de enige ben die het eerste kwartier alleen maar bezig is met overleven. Niets is minder waar, het is blijkbaar een bekend probleem. Wat een opluchting dat het normaal is dat mijn lichaam aan het begin van iedere run hevig protesteert en dat zij en ik pas na een flinke battle in harmonie onze tocht voortzetten.

Ik wil Jennifer van Allen, schrijfster voor de Amerikaanse Runners World, graag bedanken voor het onder de aandacht brengen van dit probleem. In haar artikel ‘Seven secrets to becoming a runner and sticking with it for live’ geeft ze tips die je kunnen helpen om je door die eerste tien helse minuten te worstelen. Maar dat niet alleen, ze staat ook stil bij zes andere ‘geheimen’ die iedere beginnende hardloper moet weten. Ik zie mezelf niet meer als een beginner, mijn hardloopcarrière is toch zeker ‘al’ vier jaar oud, maar de meeste tips van van Allen zijn echte eye-openers. Ook voor lopers met de nodige ervaring. Ook leuk,  de situaties die van Allen beschrijft, komen je waarschijnlijk heel bekend voor. Kijk maar.

 

Lees ook:15 tips voor beginnende hardlopers
Lees ook:Hoe train je die oliebollen er na Oud & Nieuw weer af?
Lees ook:Lopen met Evy nu nog plezanter
Lees ook:101 beste hardlooptips
Lees ook:Het succes van Haile Gebrselassie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>