Flinke beveiliging tijdens New York City Marathon

Morgen kunnen we weer genieten van heel veel New York op tv. Dan wordt namelijk de New York City Marathon gelopen. Een enorm evenement waar heel wat bij komt kijken. Alleen al aan de beveiliging wordt dit jaar 1 miljoen dollar uitgegeven. Dat is bijna het dubbele vergeleken met vorige jaren, maar ik denk dat niemand daar echt van opkijkt na het drama tijdens de Boston Marathon. Daarnaast staat veiligheid bij Amerikanen sowieso hoog in het vaandel. Benieuwd waar die miljoen onder andere aan wordt uitgegeven? Hieronder lees je welke veiligheidsmaatregelen morgen in acht worden genomen. 

De bagage van de lopers
Je kunt er dit jaar zelf voor kiezen of je een tas laat transporteren van de start naar de finish of dat je helemaal geen tas meeneemt. Deze maatregel zou eigenlijk vorig jaar al ingevoerd worden om te voorkomen dat er na de finish opstoppingen zouden ontstaan in Central Park. Dit jaar wordt het vooral gezien als een veiligheidsmaatregel.

Verboden items
De organisatie van de New York City Marathon heeft, zoals gewoonlijk, een lijst met verboden items gepubliceerd. Daar staan items op die niet heel verrassend zijn, zoals wapens en vuurwerk, maar ook producten die je misschien niet zag aankomen. Zo is het bijvoorbeeld verboden om een rugzak met een hydratatiesysteem te dragen. Dat schoot bij sommige renners in het verkeerde keelgat.

Wanneer je een jas draag met veel zakken, besluit je gezicht op de één of andere manier te bedekken of wijde kleding draagt waar je van alles onder kunt verstoppen, heb je ook een grote kans dat je eruit wordt gepikt door de beveiliging.

Toeschouwers
Als toeschouwer van de marathon word je vanuit alle hoeken en gaten goed geobserveerd.  Iedereen die de ‘family reunion area’ binnenkomt om een familielid, vriend of vriendin te onthalen wordt onderworpen aan een strenge controle. Je tas wordt binnenstebuiten gekeerd en je wordt zelf ook uitvoerig gescreend.

Ben jij de lucky one die een plekje vlakbij de finish heeft weten te bemachtigen?  Ook dan heb je te maken met de nodige veiligheidsmaatregelen. Je mag namelijk maar één tas per persoon meenemen en deze mag niet groter zijn dan een handtas. En ook al past er niet veel in zo’n formaat tas, de inhoud wordt goed gecheckt. Oh ja, mocht je even bij het hoofdpodium willen ‘hangen’ dan is de kans groot dat je wordt weggestuurd. Slenteraars zijn daar niet welkom.

Op straat
Zomaar even een greep uit de maatregelen die je nog meer kunt verwachten: heel veel politie, het parcours betreden om bijvoorbeeld drinken aan te bieden aan de renners wordt gedaan door zorgvuldig geselecteerde medewerkers, en speurhonden die het terrein controleren op bommen.
(bron: runnersworld.com)

Lees ook:De New York City Marathon in foto’s
Lees ook:Dopingzondaars niet welkom tijdens Marathon Eindhoven
Lees ook:Ex-American Footballspeler Alan Faneca transformeert naar hardloper en loopt de New Orleans Rock’ ’n Roll Marathon
Lees ook:Kelly Roberts maakt selfies met ‘hot guys’ tijdens halve marathon NY
Lees ook:Marathon Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>