Serious Request 2013: Steun de Glazen Huis Marathon

Op 18 december gaan Paul Rabbering, Coen Swijnenberg en Giel Beelen weer het Glazen Huis in. Een week lang leven ze op vieze sapjes en maken ze 24 uur per dag radio. De slogan van dit jaar is ‘Let’s clean this shit up’. Toepasselijker kan niet, want de opbrengst van Serious Request gaat naar kinderen die sterven aan de gevolgen van diarree. En dat is hard nodig, want jaarlijks overlijden er ruim 800.000 kinderen door uitdroging (een gevolg van diarree).

Ik vind Serious Request een fantastische actie. De sfeer rondom het evenement is geweldig en Nederland laat zich van zijn beste kant zien. Ook dit jaar steken duizenden mensen hun handen uit de mouwen om miljoenen euro’s op te halen. Een actie wil ik graag uitlichten, omdat die toevallig iets te maken heeft met hardlopen.

Tien hardlopers hebben namelijk het plan om een tocht van bijna 700 kilometer door Nederland te rennen. Een absurd lange afstand die ze in zes etappes afleggen. De bikkels starten op 19 december in Leeuwarden en op 24 december eindigen ze hun tocht bij het Glazen Huis. De route van de mega marathon is al bekend, het kaartje kun je hier bekijken.

700 kilometer is een énorme opgave en daarom kunnen de hardlopers jullie steun goed gebruiken. Wil je de lopers supporten langs de route, inhalen bij het einde van de etappe, de laatste vijf of tien kilometer van de laatste etappen meelopen of een donatie doen? Dan lees je hier hoe je dat kunt doen.
(bron: loopmaatjes.nl)

(bron: 3fm.nl)


 

Lees ook:Nieuw- Zeelandse Kim Allan rent 500 kilometer
Lees ook:Kleurrijk hardloopfestijn bij Colours by the Sea
Lees ook:Voorbereiding op de IJsselloop 2014
Lees ook:Veertig procent Nederlanders heeft overgewicht
Lees ook:8 tips voor beginnende hardlopers

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Serious Request 2013: Steun de Glazen Huis Marathon

  1. Marteijn (@Loopmaatjes)

    Leuk dat onze aanmoedigingsactie wordt genoemd! En laten we deze 10 bikkels steunen :)

      /  
  2. Marit Wichers Auteur

    Dit soort initiatieven verdient het om genoemd te worden! Zeker weten, ze kunnen alle support gebruiken:D

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>