61-jarige Indiase wint marathon op blote voeten

Meestal lopen de jonkies de oudjes voorbij, maar dat was in het Indiase Baramati wel even anders. De 61-jarige Lata Bahagwan Kare won daar de marathon. Op haar blote voeten. Ongelooflijk maar waar, na het startschot sprintte ze de andere lopers voorbij. Kare begon de wedstrijd op haar slippers. Dat is op zich al opmerkelijk, maar ze ging nog een stapje verder. Ze verloor namelijk één van haar slippers en besloot dat ze de andere slipper ook liever kwijt dan rijk was. 

Lata Bahagwan Kare in actie
(bron: dnaindia)

In het dagelijks leven is de 61-jarige Indiase landarbeidster en daarom had ze niet veel tijd om voor de marathon te trainen. Een paar dagen voor het evenement werd ze op de hoogte gesteld door familie. “Toen ik hoorde van de competitie, besloot ik mee te doen. Ik verzamelde al mijn moed en vertelde mijn zoon dat ik mee wilde doen. Eerst keek hij me gek aan, gezien mijn leeftijd. Maar door mijn vastberadenheid, kreeg hij vertrouwen”, vertelt Kare.

De vrouw liet met haar actie niet alleen de andere lopers verbijsterd achter, de organisatie was ook onder de indruk. “We hadden nooit verwacht dat iemand als Kare de wedstrijd zou winnen. Het was een aangename verrassing. We waren extreem blij de trofee aan haar te kunnen overhandigen”, zegt marathonorganisator Sachin Satav.
(bron: nu.nl)

Lees ook:Persoonlijk drama voor triatleet Bas Diederen
Lees ook:Agenda: alle loopwedstrijden van 2013
Lees ook:Hardloopster in bikini krijgt boete
Lees ook:Marathon Rotterdam
Lees ook:Hoe ouder hoe gekker!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>