Hardloop-app voor de Google Glass: Race Yourself

Hij is voorlopig nog niet te koop bij de plaatselijke elektronicazaak en daarom moeten we het tot die tijd doen met de updates die zo af en toe naar buiten worden gebracht. De Google Glass is het veelbelovende nieuwe speeltje van Google. Deze sciencefictionbril gaat ons in de toekomst 24/7 voorzien van informatie. Mits je de bril draagt natuurlijk. Aangezien we al vanuit alle hoeken en gaten overspoeld worden met allerlei zin en onzin, kunnen we die Google Glass vast ook wel aan.

Of we binnenkort massaal vergroeid zijn met de Google Glass dat zal de tijd ons leren, maar ik kan jullie al wel vast een beetje warm maken met een leuk nieuwtje. In Londen wordt namelijk hard gewerkt aan een interessante hardloop-app voor de Google Glass, waarmee je de uitdaging met jezelf, vrienden, of een groep zombies (hé, waar hebben we dat eerder gehoord?) aan kunt gaan. Het is de bedoeling dat Race Yourself, zoals de app heet, in de lente van dit jaar wordt gelanceerd. Als ze een beetje opschieten met de lancering van de Google Glass dan kunnen we misschien deze zomer al gebruik maken van de app. Wat ie allemaal kan? Je hartslag meten en de afstand en tijd registeren. Goed, dat is misschien niet zo spannend, want dat kunnen de meeste sporthorloges ook. Maar er is meer….

De makers van Race Yourself vonden het een goed idee om een game-element aan de app toe te voegen. Nu volgt even een stukje herhaling: Je kunt tegen jezelf , vrienden of een groep zombies lopen. En nu ga je iets nieuws lezen:  Met die strijd kun je punten verzamelen door bijvoorbeeld records te verbreken, doelen te halen of een bepaald aantal calorieën te verbranden. Daarnaast bevat Race Yourself ook een goede optie voor tere hardlopers, zoals ik, die zo nu en dan met blessures te maken hebben. Er komt namelijk een blessure-modus die rekening houdt met al je lichamelijke ongemakken, door je doelen aan te passen en je te voorzien van rek- en strekoefeningen. Ideaal, zo’n app die met je meedenkt.

Lees ook:Adidas en Google werken aan ‘pratende schoen’
Lees ook:Race tegen de klok
Lees ook:Bijzondere hardloopapp: Zombies, Run!
Lees ook:Oefeningen voor soepele kuiten
Lees ook:TCS Amsterdam Marathon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>