Veertig procent Nederlanders heeft overgewicht

Het Centraal Bureau voor de Statistiek kwam met een shocking bericht. Veertig procent van de Nederlanders heeft namelijk te maken met overgewicht. Dat is bijna de helft van de bevolking en dat vind ik nogal wat. In 2012 had 30 procent van de Nederlanders matig overgewicht en 10 procent had ernstig overgewicht. Volgens het CBS is het aantal Nederlanders met overgewicht de afgelopen tien jaar geleidelijk opgelopen.

De meeste obesitaspatiënten hebben last van chronische aandoeningen, waaronder hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes en gewrichtsslijtage. Ruim 13 procent van de mensen van 12 jaar en ouder die te kampen heeft met obesitas heeft naar eigen zeggen diabetes type 2. Volgens het CBS is dat negen keer zoveel als bij mensen die geen overgewicht hebben.

Hieruit blijkt maar weer dat gezond eten en genoeg bewegen geen overbodige luxe is. Ik ben in ieder geval nóg gemotiveerder om die paar kilometer extra te lopen en me niet vol te stoppen met alles wat ongezond is. Jij ook? Laten we met zijn allen dat percentage flink omlaag brengen en Nederland gezonder maken.
(bron: nu.nl)

(bron: fremountuniverse)

Lees ook:Hardlopen goed voor de nachtrust
Lees ook:Shop sportkleding met tien procent korting bij Bonprix
Lees ook:Litherland in ban van mysterieuze hardloper
Lees ook:Hardloopkleding in de winter
Lees ook:Heeft suiker invloed op blessures?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>