Ex-American Footballspeler Alan Faneca transformeert naar hardloper en loopt de New Orleans Rock’ ’n Roll Marathon

 

(bron: Pittsburgh Steelers; Photo Run)

Ja, kijk maar even goed. De ruige American-footballspeler links op de foto is dezelfde man als de fitte hardloper op de rechter foto. Alan Faneca, de man waar het om gaat, heeft een ware transformatie doorgemaakt. Na een indrukwekkend carrière in de National Football League (NFL), stopte hij in 2011 als offensive lineman. En hoe moet je als ex-topsporter dan je dagen vullen? Nou, door te trainen voor een marathon. Daar zat bij Faneca (37) wel wat tijd tussen, want hij begon in oktober vorig jaar met een trainingsprogramma om zich voor te bereiden op de New Orleans Rock’ n’ Roll Marathon. Leuk detail: een vriend van Faneca was verantwoordelijk voor het op maat gemaakte trainingsprogramma. Zo komen je contacten in de sportwereld nog eens van pas.

Ongeveer vijftig kilo lichter (!) stond een nerveuze Faneca zondag aan de start van de New Orleans Rock’ n’ Roll Marathon. Zijn doel? Binnen vier uur finishen. Als ex-profsporter kon hij vertrouwen op zijn doorzettingsvermogen, maar gelukkig kon hij ook rekenen op de steun van zijn twee kinderen die hem langs de kant aanmoedigden.

Dat heeft hem goed gedaan, want Faneca kwam in een tijd van 3:56:17 over de finish. Meteen daarna greep hij naar een welverdiend biertje, want: “ A lot of people ask me, do I miss football? I don’t miss football but what I do miss is that first beer after a game,” he said. “I had the same feeling after the race.”

(bron: runnersworld.com)

Lees ook:ColorRain by Night
Lees ook:Echtpaar loopt iedere dag marathon
Lees ook:Marathon van Parijs: vergeet je medische verklaring niet!
Lees ook:Hoe ouder hoe gekker!
Lees ook:Twirls: hardlopen voor het goede doel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>