Tassen langs parcours Boston Marathon verboden

Op 21 april wordt de marathon van Boston weer gelopen. Ik hoef niet nog een keer te herhalen dat het evenement vorig jaar uitliep op een drama, want dat weten we inmiddels wel. Dat neemt niet weg dat de schrik er bij iedereen goed in zit en daarom heeft de organisatie van de marathon nog eens kritisch gekeken naar de veiligheidsmaatregelen.

Niet alle nieuwe maatregelen zijn interessant voor het publiek, maar als deelnemer is het wel prettig om te weten welke voor jou gelden. Zo is het belangrijk om te weten dat je geen tas met eigendommen mee mag nemen naar het parcours. Wil je toch een tasje met een setje schone kleding meenemen? Geen probleem, maar dan moet je er wel een doorzichtige plastic tas omheen doen die de organisatie zal uitdelen.

Grote (rug)tassen zijn dus niet toegestaan, maar met een klein heuptasje waar je eten en flesjes (wel minderen dan 1 liter) drinken in bewaart kom je wel weg. Maar ook dan ontkom je niet aan de beveiliging. Voor de start van de marathon van Boston wordt alles en iedereen grondig geïnspecteerd.

(bron: news.discovery.com)

 

Lees ook:Dader aanslagen marathon Boston waarschijnlijk schizofreen
Lees ook:Flinke beveiliging tijdens New York City Marathon
Lees ook:Marathon Rotterdam
Lees ook:Hilda Kibet meldt zich af voor halve marathon van Egmond
Lees ook:Fraude tijdens Signapore-marathon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>