Man die Olympische marathon verstoorde niet welkom in Londen

De voormalig Ierse priester Neil Horan kan zich maar beter niet meer vertonen bij marathons. In 2004 haalde hij het idiote idee in zijn hoofd om het terrein van de Olympische marathon op te rennen. Hij duwde Vanderlei de Lima, die op dat moment virtueel goud had, het publiek in om vervolgens alle aandacht naar zich toe te trekken. Enorm pijnlijk voor de Lima, die met nog zo’n 6 kilometer te gaan, de gouden plak aan zich voorbij zag gaan. Hij moest uiteindelijk genoegen nemen met een bronzen medaille.

Een jaar eerder kwam meneer Horan trouwens ook al negatief in het nieuws, omdat hij het nodig vond om het parcours van een Formule 1 race op te stuiteren.

Vervolgens werd het stil rondom Neil Horan. Tot aan vandaag. De stilte werd verbroken met het bericht dat de verwarde ex-priester niet mag deelnemen aan de marathon van Londen die volgende maand gelopen wordt.

Horan zou meedoen om geld op te halen voor St. John Ambulance, een organisatie die EHBO cursussen geeft, maar dat is nu alsnog afgeblazen. Tegan Jones, de directeur van St John Ambulance, kreeg lucht van de vreemde acties die Horan in het verleden heeft uitgehaald en heeft hem uit het team gezet.

 “It has been brought to our attention that you have a history of disrupting major sporting events and hold extremist religious views which are not in line with St John Ambulance charity’s values.Due to the above reasons we have no option but to retract this offer and remove you from the London Marathon 2014 team with St John Ambulance.”

Duidelijke taal. En als je de beelden van Horan’s ‘media-optredens ziet, dan snap je wel waarom Jones het benauwd kreeg.

(bron: Runnersworld.com)

Lees ook:Topatleten Lauryn Williams en Lolo Jones naar Sotsji
Lees ook:Filmpje: grappenmaker John Bishop vertelt over zijn fun run
Lees ook:Jamie McDonald wordt overvallen tijdens hardloopavontuur
Lees ook:Video Thursday
Lees ook:Hardloopster in bikini krijgt boete

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>