Verlost van nek- en schouderklachten

Ik heb een haat-liefdeverhouding met hardlopen. De sport heeft me veel blessures gebracht, waar ik vandaag de dag nog mee worstel, maar het heeft me zeker ook veel goede dingen gebracht. Eerst de clichés: Ik heb meer energie, voel me fit en gezond en mijn conditie gaat nog steeds met flinke sprongen vooruit. Maar dat is niet alles. Ik ben ook zo’n beetje verlost van een nare klacht waar ik jaren last van heb gehad: stijve nek- en schouderspieren.

Het lukte me maar niet om mijn nek en schouders te ontspannen. Hoe ik ook lag, zat of stond. Massages bij de fysio gaven tijdelijk verlichting, maar binnen no time zat alles weer vast. Om compleet gestoord van te worden, want iedereen met dezelfde kwaal weet wat het gevolg is: hoofdpijn. Altijd die killing hoofdpijn die je dag/avond verpest. En constant pijnstillers slikken, is ook nog niet echt een optie.

Maar sinds ik serieus (dus meerdere keren per week) ben gaan lopen, zijn mijn klachten bijna verdwenen. Af en toe na een stressvolle dag schiet mijn bovenlichaam nog weleens in de kramp, maar dat is meer uitzondering dan regel. Dankzij hardlopen heb ik geleerd om mijn gekwelde nek- en schouderspieren tot rust te brengen. Niet alleen na het sporten, maar ook tijdens het sporten, kost het me geen enkele moeite om mijn bovenlichaam in standje ‘relax’ te zetten. Wat een opluchting, eindelijk die vreselijke hoofdpijnen verslagen.

Heb je last van dezelfde klachten en kom je er niet door middel van hardlopen vanaf? Dan is het natuurlijk altijd verstandig om een deskundig om raad te vragen, maar misschien kunnen oefeningen je ook helpen. Hopelijk word je dankzij deze oefeningen een heel ontspannen persoon.

(bron:cspringsphysio.com.au)

Lees ook:Maak je nek en schouders los met een tennisbal
Lees ook:Met deze oefeningen ga je nek- en schouderklachten te lijf
Lees ook:101 beste hardlooptips
Lees ook:De gedachten van een hardloper
Lees ook:Maak je romp ijzersterk met deze oefeningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>