Het is fijn om een slechtweerloper te zijn

Ik ben een zogenaamde ‘slechtweerloper’. Doe mij maar een portie regen, kou en wind. Daar wordt ik normaal gesproken heel chagrijnig van als ik deur uit moet. Maar als ik een looptraining op het programma heb, dan word ik juist heel blij van hondenweer. En weet je waarom? Nou:

1. Eindelijk zuurstof in de lucht, wat een verademing
2. Ik krijg het altijd naar een paar minuten bloedheet. Regen zorgt voor een heerlijke verkoeling.
3. Goed moment om dat mooie loopjasje weer uit de kast te halen. Meestal is het daar veel te warm voor en zweet je je een ongeluk.
4.Over ‘uit de kast halen’ gesproken: Ik kan helemaal losgaan met accessoires. Jasje, muts, handschoenen, thermokleding, dikke sokken. Lekker dik ingepakt op pad. Ik houd ervan.
5.Raar maar waar: als het slecht weer is, lijkt mijn conditie 10 keer beter. Ineens loop ik zonder moeite nog even een extra rondje. Hoe dat kan? Geen idee, weet jij het?
6.Run the elements. Ik voel me altijd een enorme doorzetter als ik door weer en wind mijn kilometers maak. De diehards onderscheiden zich toch van de watjes (de thuisblijvers).
7.Als ik het koud dreig te krijgen, schakel ik nog even een tandje bij. Gewoon omdat het kan. Zie punt 5.
8. Zweet, wat is dat? Ook weleens lekker om niet zeiknat van het zweet huiswaarts te keren. In plaats daarvan heb je gewoon een frisse douche gehad.
9. Na het lopen  heb je een overheerlijk kopje thee/koffie/chocolademelk verdiend. Geef toe, dat smaakt toch veel beter wanneer je als een verzopen kat thuis komt?

(bron: www.liverunsparkle.com)

Lees ook:Ik ben een asociale hardloper
Lees ook:Wat trek je aan bij welke temperatuur?
Lees ook:#hardlopen
Lees ook:Hype: kokoswater
Lees ook:Filmpje: ook dieren zijn gek op hardlopen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>