Vijf do’s en don’ts voor hardlopers (2)

Omdat jullie er blij van worden, en ik trouwens ook, deel twee in de serie ‘vijf do’s en don’ts voor hardlopers’. Eigenlijk is er nog niet echt sprake van een serie, maar wat niet is…..juist. Met deel twee zijn ‘we’ in ieder geval goed op weg. De komende tijd ga ik mijn best doen om nog meer hardlooptips te verzamelen, zodat jullie (en laat ik mezelf niet vergeten) echte hardlooppro’s worden.

Goed, voor nu weer vijf tips:

1. Ben je een beetje soepel in de heupjes? Nee, niet? Dan wordt het de hoogste tijd, want je gaat er sneller door lopen. Een flexibel lichaam zorgt er trouwens ook voor dat je langer in een constant tempo kunt rennen.

2. Het klinkt cliché, maar het is waarheid als een koe: Kies een trainingsprogramma dat past bij wat je lichaam aankan, en niet bij wat je wil dat je lichaam aankan. Diep he?

3. Laat je looptechniek eens analyseren door een professional en vertrouw niet zomaar op wat je hoort en leest over hardlooptechnieken.

4. Er is niets mis met investeren. Voor een hardloper is het altijd een goed idee om een foam roller aan te schaffen. Het is een simpele tool, maar een uitstekende manier om je spieren soepel te houden. En het bespaart weer wat bezoekjes aan de fysiotherapeut.

5. Als je nieuwe hardloopschoenen hebt, wil je ze het liefst meteen aan. Temper je enthousiasme wel een beetje, want je voeten moeten wennen aan je nieuwe aanwinsten. Bouw daarom het hardlopen met je nieuwe schoenen heel rustig op en rek regelmatig je kuitspieren.

(bron: runninghalf.wordpress.com)

Lees ook:Oefeningen voor soepele kuiten
Lees ook:Mijn avontuur bij de sportarts: planken en andere acrobatische hoogstandjes
Lees ook:Lekkere en gezonde snacks die perfect zijn voor hardlopers
Lees ook:De gezondheidsvoordelen van daglicht en buitenlucht
Lees ook:Fit in 5 minuten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>