101 beste hardlooptips

Mijn ultieme hardlooptip? Relax. Echt, als je denkt dat je niet meer kunt, probeer je lichaam dan zoveel mogelijk te ontspannen. Juist op de momenten dat je meer dood dan levend bent, sleept een ontspannen loophouding je door die helse minuten heen. Ik heb de twijfelachtige eer om dat regelmatig aan den lijve te ondervinden. Zo af en toe ga ik graag tot het uiterste en heb ik de hardnekkige behoefte om mijn lichaam over dat gevreesde randje te pushen. Op het moment zelf is dat vreselijk, maar ik beveel mezelf iedere keer opnieuw om te ontspannen. Alles laten hangen en zo min mogelijk energie gebruiken. En tadaaa, dan is daar zomaar ineens die (denkbeeldige) finish.

Goed, dit is maar één tip, maar er zijn er nog veel meer. Te veel om op te noemen en daarom heeft Women’s Health de 101 beste geselecteerd (die trouwens ook prima werken voor mannen). Daar kun je je vast wel even mee vermaken en breng ze na het lezen vooral in de praktijk. Kijk maar uit, straks wordt hardlopen nog een piece of cake

(endurancetrainingblog.com)

Lees ook:De gedachten van een hardloper
Lees ook:Verlost van nek- en schouderklachten
Lees ook:Zo belangrijk is slapen voor atleten
Lees ook:Flinke beveiliging tijdens New York City Marathon
Lees ook:Video Friday

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>