Sunday Workout

Het is weer zondag en dus is het tijd voor een workout. Vandaag heb ik een paar oefeningen voor je, waarmee je een killer core kunt kweken. Pak je matje erbij en laat die buik- en rugspieren branden!

The Hollow Rock
Ga op je rug liggen met je armen gestrekt achter je hoofd. Til je voeten en benen op en beweeg je bovenlichaam en armen tegelijkertijd omhoog. Het is de bedoeling dat je lichaam beweegt als een schommelstoel. Houd gedurende de oefeningen spanning op je spieren.

Russian Twists
Bij deze oefening kun je een gewicht gebruiken (of een medicine ball), maar je kunt bijvoorbeeld ook een flesje water gebruiken. Ga op de grond zitten met uitgestrekte benen. Breng je schouders naar achteren en probeer zoveel mogelijk rechtop te zitten. Houd je rug recht en leun net zover naar achteren totdat je voelt dat je spieren gaan protesteren. Wil je meer uitdaging tijdens deze oefening? Til dan je voeten langzaam van de grond. Draai nu met je bovenlichaam naar rechts en pak je gewicht van de grond. Houd het gewicht even vast en draai dan naar links. Probeer het gewicht zover mogelijk achter je te pakken (leun dus zover mogelijk naar achteren).

 

Superman
Deze oefening klinkt alleen al leuk! Ga op je buik liggen met uitgestrekte armen en benen. Het lijkt nu alsof je als Superman door de lucht vliegt. Til je linkerarm tegelijkertijd op met je rechterbeen, en andersom. Je kunt variaties in deze oefening aanbrengen door alleen je armen op te tillen of alleen je benen op te tillen. Of beide armen en benen op hetzelfde moment. Focus je tijdens deze oefening op het zo lang mogelijk maken van je armen en benen.

 

 Heb je de oefeningen goed doorstaan? Ik ben trots op je!
(bron: competitor)

Lees ook:Sunday workout
Lees ook:Sunday workout
Lees ook:Fit in 5 minuten
Lees ook:Vier krachtoefeningen voor thuis
Lees ook:Gebruik dit trainingsprogramma om je lichaam sterk te maken en blessures te voorkomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>