Wist je datjes over hardlopen

Ik houd van feitjes. Vooral van gekke, onzinnige weetjes waar je ook best zonder kan. Ze verrijken niet meteen mijn leven, maar ik had ze ook niet willen missen. Even wat voorbeelden, zodat je weet wat ik bedoel: Wist je dat de oudste boom ter wereld 9550 jaar oud is? Dat er minstens negen miljoen mensen op dezelfde dag jarig zijn als jij? En dat een vrouw gemiddeld twee jaar van haar leven in een badkamer doorbrengt? Tsja, ik denk niet dat je er ooit écht wat aan hebt in je leven (tenzij je misschien gespreksstof nodig hebt voor saaie verjaardagen waar geen eind aan komt) maar veel slechter word je er ook niet van.

Dus ga ik nog even vrolijk door met feiten smijten. Niet over oude bomen en badkamers, maar over hardlopen. Want ja, daarover zijn ook genoeg geinige wist je datjes te vinden op het web. Smullen maar:

Wist je dat:

-Professionele hardlopers zo’n beetje allemaal hetzelfde aantal passen per minuut lopen? Het gemiddelde ligt tussen de 185 en 200 stappen.

-Hardlopers die gekleed zijn in het rood meer kans hebben om te winnen dan lopers die andere kleuren dragen?

- De gemiddelde man genoeg energie uit zijn vetreserves kan halen om 3 dagen non-stop 24 km per uur te lopen?

-Er per jaar ongeveer 1 miljard hardloopschoenen wereldwijd worden verkocht?

-Maar liefst 12 hardlopers die in de lijst staan van 20 beste langeafstandslopers behoren tot de Keniaanse Kalenjin-stam?

- In je voeten: 26 botten, 33 gewrichten, 112 banden, en een netwerk van zenuwen, pezen en bloedvezels moeten samenwerken als je hardloopt?

-Hardlopers niet zonder bananen kunnen? In een onderzoek werd gevraagd welk eten ze niet meer kunnen missen.

-De snelste mile (ongeveer 1,6 km) ooit, is gelopen door de Marokkaan Hitcham El Guerrouj? Hij liep één mile in 3:43:13 in 1999.

(bron: www.trevorloudon.com)

Lees ook:The Asylum Ultramarathon
Lees ook:Marathon van Parijs: vergeet je medische verklaring niet!
Lees ook:Serious Request 2013: Steun de Glazen Huis Marathon
Lees ook:5 redenen om vandaag te beginnen met hardlopen!
Lees ook:Jamie McDonald wordt overvallen tijdens hardloopavontuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>