Voor eens en altijd een duidelijk antwoord op sportmythes

Sportmythes: ze zijn er genoeg. Dat is ook niet zo vreemd, want als ‘simpele’ consument is het maar moeilijk om te bepalen wat wél en niet goed voor je is. Er wordt ontzettend veel informatie de wereld in geslingerd en deskundigen spreken elkaar regelmatig tegen. Daarom zie je af en toe door de bomen het bos niet meer. Ik heb een aantal mythes gevonden waarop je, hopelijk, voor eens en altijd een duidelijk antwoord krijgt.

1. Wanneer je je marathontrainingen als excuus gebruikt om alles wat los en vast zit naar binnen te werken dan zal je minder fit aan de start staan dan iemand die gebruik heeft gemaakt van een uitgebalanceerd dieet:
Twee identieke personen kunnen gerust hetzelfde aantal calorieën per dag eten, maar de één zal duidelijk in betere vorm zijn voor aanvang van de marathon dan de ander. Om de simpele reden dat hij of zij gekozen heeft voor voedzame maaltijden en deze op het goede moment op de dag heeft gegeten.

2. Als je traint zonder te drinken, verander je in een kameel. Daarom hoef je niet zoveel te drinken:
Dat is zelfs heel gevaarlijk, want er zijn heel veel voorbeelden van mensen die door deze ‘tactiek’ chronisch uitgedroogd zijn. Dus geef je lichaam voldoende vocht tijdens je training.

3.‘Drink voordat je dorst krijgt’: deze uitspraak is een beetje achterhaald: 
‘Drink omdat je dorst hebt’ of ‘probeer de dorst een beetje voor te zijn’ zijn toepasselijker voor deze tijd. Maar het belangrijkste is om goed naar je lichaam te luisteren. Hoeveel je moet drinken tijdens een training verschilt namelijk sterk per persoon.

4. Energieproducten zijn marketing hypes:
Deze uitspraak is begrijpelijk, omdat de consument regelmatig wordt misleid. Maar feit is dat de energie producten die op de juiste manier zijn ontwikkeld, wel degelijk voordelen hebben. Vooral als je langer dan 75 minuten achter elkaar sport.
(bron: Running fitness)

plastic_blue_object_221070_m

 

Lees ook:Suiker en sportdrankjes
Lees ook:AA Drink nieuwe hoofdsponsor FBK Games Hengelo
Lees ook:De juiste hardloopmuziek zorgt voor betere prestaties
Lees ook:Waarom hardlopen gezond is voor ondernemers
Lees ook:Watermeloen zit vol met aminozuren en vitaminen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>