De Oympische Spelen zijn voor Poetin één groot pr-project

Het heeft niet direct met hardlopen te maken, maar we kunnen er ook niet omheen. Over een paar weken kunnen we genieten van topsport op het hoogste niveau, als de Olympische Spelen in Sotsji beginnen. Helaas werden topsport en Sotsji de afgelopen tijd weinig met elkaar in verband gebracht. In de wereldpolitiek werd (en wordt) vooral gepraat over die merkwaardige leider van Rusland: Poetin. Of eigenlijk over het nog merkwaardiger beleid van deze man. En daar doe ik nog even aan mee. Ik kwam namelijk een interessant artikel tegen op de website van het NRC.

Het is algemeen bekend dat Poetin miljarden heeft uitgegeven aan de organisatie van de Olympische Spelen. Maar waar al dat geld precies is gebleven, is voor het grootste gedeelte van de wereldbevolking een raadsel. Steven Lee Myers, journalist bij The New York Times, vond het tijd om daar verandering in te brengen en heeft het ‘huishoudboekje’ van Poetin openbaar gemaakt. Hoe Poetin Sotsji gebruikt als pr-project…..Klik hier om het artikel op de website van het NRC te lezen. Je vindt op dezelfde pagina een link naar het stuk van Steven Lee Myers.
(bron: NRC.nl)

 

(bron: wallwidehd)

(bron: wallwidehd)

 

Lees ook:Topatleten Lauryn Williams en Lolo Jones naar Sotsji
Lees ook:Word mentaal net zo sterk als een Olympisch atleet
Lees ook:In beeld: reacties winnaars en verliezers Olympische Spelen
Lees ook:Documentaire The price of gold laat donkere kant van topsport zien
Lees ook:Disney komt met film over Jesse Owens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>