Keniaanse hardloper Asbel Kiprop mishandelt bewaker

Het lijkt wel de week van het geweld. Gisteren schreef ik al over de Britse hardloper Jamie McDonald die aangevallen werd en vandaag werd bekend dat de Keniaanse hardloper Asbel Kiprop een bewaker heeft mishandeld. De middenafstandsloper moet zijn daden verantwoorden voor de rechter.

Wat er gebeurde? Kiprop had zin een stapavond en belandde in een uitgaansgelegenheid in Iten (Kenia). Maar bewaker James Makuria was de tweevoudig wereldkampioen op de 1500 meter liever kwijt dan rijk. Volgens hem bezocht Kiprop de club buiten de openingstijden om en was hij dronken. Makuria liet hem daarom weten dat hij beter kon vertrekken, voordat de politie hem zou komen ophalen.

Die opmerking viel duidelijk verkeerd bij de hardloopkampioen, want volgens The People zou hij de bewaker samen met vier anderen naar buiten hebben gesleept. Vervolgens maakte Kiprop hem nog even duidelijk dat hij overal mag komen, omdat hij zelf politieman is (wat overigens niet gelogen is). Daarnaast zou hij Makuria nog hebben toegetakeld met zijn eigen pistool. Het gezicht en de geslachtsdelen van de man werden daarbij beschadigd, waardoor hij nu een gezwollen oog en pijnlijke lies heeft. Daarnaast heeft hij loszittende tanden. Volgens The People heeft Kiprop een reputatie met geweld en drank.

Kiprop won goud op de 1500 meter tijdens de IAAF World Athletics Championships In Moskou (bron: sportskeeda.nl)

Kiprop won goud op de 1500 meter tijdens de IAAF World Athletics Championships in Moskou
(bron: sportskeeda.com)

Lees ook:Asbel Kiprop ontkent mishandeling van bewaker
Lees ook:Filmpje: Volgens comedian Jonas Geirnaert kunnen we hardlopen beter afschaffen
Lees ook:Hardloopster in bikini krijgt boete
Lees ook:Franse atleet maakt sport van pesten mascottes
Lees ook:De gezondheidsvoordelen van daglicht en buitenlucht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>