Usain Bolt in top tien van best betaalde sporters

Daar is ‘ie weer: Usain Bolt. Dit keer heeft The Lightning Bolt geen nieuw record gelopen, maar heeft hij wel op financieel gebied een behoorlijk succes behaald. De Jamaicaan behoort namelijk tot de top tien van best betaalde sporters. Als het aankomt op sponsorcontracten en reclamedeals heeft Bolt in 2013 maar liefst 24 miljoen dollar bij elkaar gesprokkeld. Een fijn bedrag, helemaal als je je bedenkt dat dit ‘slechts’ een deel van zijn inkomsten is. Startgeld, prijzengeld en salarissen zijn namelijk nog niet eens meegeteld.

Usain Bolt is de enige atleet in de lijst én hij staat ook nog eens op de zevende plek. Hij laat grootheden als Cristiano Ronaldo, Rafael Nadal en Lionel Messi achter zich. Dat is ook niet wonderlijk als je zijn indrukwekkende lijstje met sponsoren bekijkt. Puma, Comcast, Nissan, Visa, Samsung en Gatorade vullen de portemonnee van Mr. Bolt. Je weet nu dus waar je moet aankloppen als je even krap bij kas zit.

Geef toe, het is altijd leuk om in de financiële overzichten van wereldberoemde mensen te neuzen. Het gaat meestal om gigantische bedragen, waar we (oké, laat ik voor mezelf spreken) best wel een beetje jaloers op zijn. Tsja, waarschijnlijk blijft het bij kijken, maar op die manier kunnen we ook een beetje meegenieten van de financiële successen van onze helden. Bekijk daarom hier de complete top 100 best betaalde sporters.

(bron: aceshowbiz.com)

(bron: aceshowbiz.com)

Lees ook:Ruilt Usain Bolt de atletiekbaan in voor het voetbalveld?
Lees ook:Video Friday
Lees ook:Usain Bolt: The fastest man alive
Lees ook:Usain Bolt in geinige reclame telecombedrijf
Lees ook:IAAF’s Men’s World Athlete of the Year Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>