Geen zin in een uitgebreide warming-up? Je kunt al in vijf minuten klaar zijn

Het is verleidelijk om na een werkdag meteen naar buiten te sprinten om een stuk te gaan hardlopen. Voor het gemak laat je die warming-up dan maar even achterwege, want die neemt zoveel tijd in beslag. En na een kwartiertje lopen ben je ook wel warm.

Herkenbaar? Voor mij in ieder geval wel. Gelukkig heeft mijn lichaam al meerdere keren aangegeven niet zonder warming-up te kunnen, anders zou ik die nu waarschijnlijk nog steeds overslaan. Maar zonder warming-up is je lichaam simpel weg niet klaar om een goede prestatie te leveren en liggen blessures op de loer.

Daarom is het toch verstandig om wat oefeningen te doen en je spieren en gewrichten voor te bereiden op een (pittige) run. Het is niet nodig om jezelf een half uur lang af te beulen, voordat je aan je daadwerkelijke training begint. Met een warming-up van vijf minuten maak je je lichaam al ready to go! Dus vanaf nu heb je geen excuses meer om onvoorbereid aan je training te beginnen. Lees verder.

(bron: theroadbiketyro)

(bron: theroadbiketyro)

Lees ook:Cooling down in 9 minuten
Lees ook:Schema voor beginners
Lees ook:Maak je nek en schouders los met een tennisbal
Lees ook:Watermeloen zit vol met aminozuren en vitaminen
Lees ook:Sunday Workout

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geen zin in een uitgebreide warming-up? Je kunt al in vijf minuten klaar zijn

  1. Anniek

    Wat een top stuk!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>