Met deze oefeningen ga je nek- en schouderklachten te lijf

Ik heb regelmatig nek- en schouderklachten. Waarschijnlijk komt dat, omdat ik veel achter de computer zit en dan meestal niet bepaald de ideale werkhouding aanneem. Je weet wel, een beetje in elkaar gezakt met opgetrokken schouders. Ik doe mijn best om regelmatig een pauze te nemen en me bewust te zijn van mijn houding, maar dat schiet er nog wel eens bij in. Als je lekker op dreef bent, is er zo weer een uur voorbij.

Hardlopen is voor mij een goede manier om mijn nek en schouders hun welverdiende ontspanning te geven. Toch zijn er veel lopers die juist nek- en schouderklachten krijgen, omdat ze hun schouders optrekken en hun hoofd naar voren duwen. Of je nu klachten hebt door het hardlopen of, net als ik, omdat je de nodige uren achter je computer slijt, een paar nek- en schouderoefeningen op zijn tijd kunnen de pijn flink verlichten.

Uit onderzoek blijkt dat je voor goede resultaten, maar twee minuten per dag hoeft te rekken en te strekken. Dat moet lukken, niet? Hier vind je een paar simpele oefeningen die jouw nek- en schouderspieren beresterk maken.

(bron:cspringsphysio.com.au)

(bron:cspringsphysio.com.au)

 

Lees ook:Maak je nek en schouders los met een tennisbal
Lees ook:Verlost van nek- en schouderklachten
Lees ook:Het leed dat blessure heet Part II
Lees ook:Vier krachtoefeningen voor thuis
Lees ook:De techniek van het hordelopen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>