Jamie McDonald wordt overvallen tijdens hardloopavontuur

Hardloper Jamie McDonald kreeg de schrik van zijn leven terwijl hij bezig was met, hoogstwaarschijnlijk, de zwaarste run uit zijn leven. De 26-jarige Brit is van plan om verkleed als superheld The Flash 5000 miles (ongeveer 8000 km) in 275 dagen dwars door Canada te lopen. Hij hoopt daarmee 60.000 dollar op te halen voor Great Ormond Street Hospital en andere goede doelen. Helaas werd het avontuur van de Brit brutaal verstoord.
McDonald werd op Oudejaarsavond namelijk overvallen en in elkaar geslagen. Alsof dat nog niet erg genoeg is, werd ook zijn tas met daarin zijn camera- apparatuur en portemonnee meegenomen. Op Twitter liet McDonald weten wat hem is overkomen en deed de Brit een oproep aan zijn volgers:

“So I just got beat up. I couldn’t give a s*** but my MAN BAG that got left behind, has my world behind it. Video footage and more…”

“This is a call out, anyone in #Banff, hand over a bag that is the difference in changing this world. Thank you so much!”

McDonald heeft fysiek weinig aan de overval overgehouden, maar hij is er wel van geschrokken. Als hij zijn run uitloopt, is hij de eerste die zo’n heldendaad voltooid zonder steun van een support team. Daarnaast is de prestatie van McDonald nog eens extra bijzonder, omdat hij als kind leed aan de zeldzame aandoening syringomyelie. Een neurologische afwijking, waarbij het ruggenmerg wordt aangetast.

Nu maar hopen dat McDonald zijn avontuur veilig kan voortzetten.
(bron: mirror.uk) 

(bron: mirror.uk)

Jamie McDonald verkleed als The Flash (bron: mirror.uk)

 

Lees ook:Keniaanse hardloper Asbel Kiprop mishandelt bewaker
Lees ook:Naakte hardloper zorgt voor opschudding in Denbigh in noord-Wales
Lees ook:IAAF’s Men’s World Athlete of the Year Award
Lees ook:Zeven geheimen die iedere (beginnende) hardloper moet weten
Lees ook:Hardlopen in de sneeuw is niet voor iedereen weggelegd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>