Oefeningen voor soepele kuiten

Tsja, hardlopen is een behoorlijk blessuregevoelige sport en de meeste lopers hebben weleens last van pijntjes. Dat wil zeggen dat je last hebt van spieren of pezen die net niet helemaal lekker zitten. Je kent het vast wel. Het is meestal niet ernstig genoeg om te stoppen met lopen, maar je wordt er, als je een beetje pech hebt, wel gedurende je hele run fijn aan herinnerd. Eigenlijk zitten die zogenaamde pijntjes een beetje tussen spierpijn en een blessure in. Althans, zo voel ik dat.

Helaas kan zo’n onschuldig lijkend pijntje uitgroeien tot een hardnekkige blessure. Dat is wel het laatste wat je wil en daarom is het zaak om het pijntje op tijd de kop in te drukken. In mijn geval betekent dat dat ik hulp zoek bij mijn grote vriend Google. Dus toen ik een paar dagen geleden last kreeg van mijn kuiten (ik was ook al te lang pijnvrij) werd het tijd om op zoek te gaan naar oefeningen om mijn kuiten weer een beetje soepel te krijgen. Het waren net twee bakstenen. Ik overdrijf niet. En omdat ik een paar mooie oefeningen heb gevonden die lijken te helpen (even afkloppen), deel ik ze graag. Ach ja, op deze manier leer je de gebruiksaanwijzing van je lichaam steeds beter kennen.

Ideaal die filmpjes! Maar let wel, als oefeningen niet meer helpen, is het de hoogste tijd om bij een fysiotherapeut aan te kloppen.

Lees ook:Fit in 5 minuten
Lees ook:Oefeningen met de fitness bal
Lees ook:Met deze oefeningen ga je nek- en schouderklachten te lijf
Lees ook:Word een (nog) betere hardloper met deze zeven tips
Lees ook:Maak je nek en schouders los met een tennisbal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>