Wat gaat er voor? De marathon van Rome of de nieuwe paus?

rome-marathonVanaf vandaag gaan 115 kardinalen op zoek naar een nieuwe paus. Dat zorgt voor heel wat onrust bij de organisatoren van de marathon van Rome. Die staat namelijk voor zondag op de agenda. Maar als de 115 stemgerechtigde kardinalen het in de loop van de week eens worden over de naam van de nieuwe kerkvorst… wordt deze waarschijnlijk op diezelfde zondag 17 maart officieel geïnstalleerd. Met een officiële ceremonie op het Sint-Pietersplein. Terwijl er dan dus 7.000 Italianen en 8.000 buitenlandse hardlopers door de Italiaanse hoofdstad rennen voor de marathon. Fijne planning. De vraag is natuurlijk welk evenement er voorrang krijgt.

“Door al die evenementen zullen we een grote ordemacht op de been moeten brengen”, zegt de burgemeester van Rome, Gianni Allemanno. Hij vroeg de organisatoren van de marathon of de loopwedstrijd niet kon worden uitgesteld, maar natuurlijk kwam hij van een koude kermis thuis. De organisatoren stemden er trouwens wel mee in om het parcours eventueel iets te verleggen, zodat de sportievelingen niet langs het Sint-Pietersplein komen. Kortom… in Rome blijft het nog even spannend.

Bron tekst & beeld: running.be

Lees ook:Dopingzondaars niet welkom tijdens Marathon Eindhoven
Lees ook:TCS Amsterdam Marathon
Lees ook:Hilda Kibet meldt zich af voor halve marathon van Egmond
Lees ook:Marathon Rotterdam
Lees ook:Jan Stuursma wint halve marathon van Haren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>