Tower running wordt steeds populairder

Tower running, wie kent het niet. Waar ik het in hemelsnaam over heb? Ik zal je even kort bijpraten. Men neme een toren, het liefst zo hoog mogelijk, die beschikt over een indrukwekkende trap. Niet zo’n kinderachtige met een paar honderd treden, maar één met een paar duizend treden.  Hoe meer hoe beter.

Vervolgens wordt een groepje goed getrainde atleten (met stalen bil- en beenspieren) onderaan de trap losgelaten en zij racen in een rotvaart naar boven. Degene die als eerste de top bereikt, wint eeuwige roem en sinds een paar jaar ook een leuk geldbedrag. Tower running is namelijk niet langer een hobby, maar een serieuze sport. Verspreid over onze aardbol worden regelmatig wedstrijden georganiseerd in ‘s werelds meest imposante gebouwen. Welke dat zijn, lees je hier. Oh, en de geschiedenis van tower running komt ook aan bod dus het artikel is zeker de moeite waard. Mocht tower running over tien jaar ‘per ongeluk’ een olympische sport worden dan kun je er in ieder geval over meepraten.

(bron: extremesports.com)

Lees ook:Australische loopt nieuw record trappenloop in Empire State Building
Lees ook:Op 23 maart eerste editie IAK Klokgebouwloop in Eindhoven
Lees ook:Agenda: alle loopwedstrijden van 2013
Lees ook:Ideaal sinterklaaskado: het boekje De leukste lopen 2014
Lees ook:Tweede editie van Nike’s We Own The Night op 7 juni 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>