Maak zelf spikes onder je hardloopschoenen

Voorlopig is de winter in Nederland nog ver te zoeken. De temperatuur is de afgelopen alleen maar gestegen en de vogeltjes fluiten er alweer vrolijk op los. Hoewel het er naar uitziet dat het kwik aan het einde van de week weer langzaam zakt, hebben we hier nog absoluut niet te maken met New- Yorkse taferelen. Maar goed, wat niet is, kan nog komen.

En daarom kun je maar beter goed voorbereid zijn op vrieskou, ijs en sneeuw. Nu is het niet zo moeilijk om je te kleden tegen de kou, want dat trucje kennen we allemaal wel (en mocht je het per ongeluk nog niet weten: laagjes), maar wanneer het op schoeisel aankomt, wordt het een ander verhaal. Welke schoenen haal je uit de kast als je straten bedekt met ijs en sneeuw moet trotseren? De zolen van de meeste hardloopschoenen bieden niet genoeg grip en de gemiddelde hardloper is ook niet in het bezit van schoenen met spikes. Die kosten nogal wat en laten we eerlijk zijn, écht helse winters kennen we niet meer in Nederland (even afkloppen).

Maar mochten we onverhoopt nog te maken krijgen met sneeuwstormen en ijsvlaktes dan kom jij de winter wel door. Je kunt je hardloopschoenen namelijk in een handomdraai sneeuw- en ijsproof maken. Het bespaart je een hoop geld en zelfs als je in het bezit bent van twee linkerhanden verbouw je je hardloopschoenen met gemak tot sneeuw- en ijsschuivers. Hier lees je wat je moet doen.

(bron: runningshoesguru)

Lees ook:Omarm Koning Winter
Lees ook:Hardlopen in de sneeuw is niet voor iedereen weggelegd
Lees ook:Antartic Ice Marathon
Lees ook:Haal het beste uit je hardloopschoenen
Lees ook:ECCO INTRODUCEERT NIEUWE BIOM-HARDLOOPSCHOEN

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>