Zijn we geboren om te lopen?

Ik denk dat je vandaag wel een kwartiertje vrij kunt maken om naar Christopher McDougall te luisteren. Hij vraagt zich het volgende af: zijn mensen geboren om te rennen? Die vraag stel ik mezelf ook weleens als mijn lichaam zwaar en stijf is na een training. Maar dat terzijde. In een inspirerende TEDTalk (niet bekend mee? Hier lees je meer of het fenomeen) probeert McDougall erachter te komen waarom wij met zijn allen zo nodig moeten hardlopen.

McDougall deelt in 15 minuten zijn hersenspinsels met het publiek. En om zijn monoloog kracht bij te zetten, gebruikt hij heel interessante voorbeelden. Zo komt er een Mexicaanse stam voorbij, hoor je het fantastische verhaal van de meest sportieve marathonloper ooit en worden wij mensen weer eens geconfronteerd met onze zwaktes. Ik hoop dat ik je overtuigd heb, want ik vind het praatje van McDougall heel inspirerend. Zijn argumenten zijn sterk, waardoor het verhaal eigenlijk heel logisch is. En het is af en toe nog grappig ook. Zeker kijken dus en ik ben heel benieuwd naar jullie mening. Zijn wij geboren om te rennen of niet?

Lees ook:Trend: Natural Running
Lees ook:Hardloopster in bikini krijgt boete
Lees ook:Suiker en sportdrankjes
Lees ook:Heeft suiker invloed op blessures?
Lees ook:De New York City Marathon in foto’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>