Suiker en sportdrankjes

Heb jij ook standaard een flesje Extran of AA in je sporttas zitten? Op het eerste gezicht lijken deze drankjes ideaal om tijdens of na het sporten je energielevel weer een beetje op te krikken. Maar helaas passen sportdrankjes helemaal niet zo bij een sportieve levensstijl. Ze zitten namelijk vol met suiker en zijn eigenlijk alleen geschikt voor topsporters. Misschien wist je al wel dat je deze drankjes beter links kunt laten liggen, maar volgens mij kan het geen kwaad om de feiten over deze suikerbommen nog eens op een rijtje te zetten.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: in een flesje Extran Energy (500 ml) zitten 21 (!) suikerklontjes. Dat is op zich al vrij shocking, maar het kan nog extremer. In het mierzoete AA High Energy (ook 500 ml) zitten maar liefst 24 (!) suikerklontjes. Kun je het je voorstellen? Dat aantal kun je niet eens in één hand vasthouden.

Na deze getallen vraag je je vast af waardoor sportdrankjes ooit met sport verbonden zijn. Dat heeft te maken met het gegeven dat topsporters beter presteren als ze af en toe wat drinken. Nu valt een glas water nogal zwaar op de maag en dat zorgt voor een klotsende buik. Niet echt ideaal voor bijvoorbeeld een marathonloper en daarom zijn er sportdrankjes ontwikkeld. Door de grote hoeveelheid suiker worden deze drankjes snel opgenomen in je bloed.

Energiedrankjes zijn dus een goed idee voor topsporters die extreme prestaties leveren en snel een energy shot nodig hebben, maar amateursporters hebben geen slok van deze zoetigheid nodig. Mocht je toch graag tijdens of na het sporten een flesje leeg drinkt, bedenk dan dat je maag- en darmklachten kunt krijgen. Je neemt namelijk teveel energie tot je en daar kan je lichaam niets mee. Daarnaast ligt diabetes type 2 op de loer als je regelmatig sportdrankjes achterover tikt.
(bron: gezond24)

Lees ook:Sportdrank gemaakt van paddenstoelen
Lees ook:Afkicken van suiker met behulp van ’100% suikervrij in 30 dagen’
Lees ook:Veilig lopen in het donker met de Night Run
Lees ook:Sunday Workout
Lees ook:Running smart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>