Usain Bolt: The fastest man alive

Het komt vaker voor dat topsporters tegelijkertijd celebrities zijn. Kijk maar naar voetballers als David Beckham en Cristiano Ronaldo. Ze shinen niet alleen op het voetbalveld, maar zijn zeker ook gewilde gasten op menig Hollywoodfeestje. Nu gaan voetbal en glamour sowieso prima samen. Hoe anders is dat in de atletiekwereld? Zie je Haile Gebrselassie en Wilson Kipsang al feesten met Paris Hilton?

Er is echter één uitzondering. Een atleet die wereldwijd wordt aanbeden en zijn hoofd graag laat zien op interessante feestjes: Usain Bolt. ’s Werelds beste sprinter is niet alleen een sportman in hart en nieren, hij lijkt ook een geboren showman. In de documentaire ‘Usain Bolt: The fastest man alive’ krijg je beide kanten van de sprintbom te zien.

Filmmaker Gaël Leiblang heeft Usain Bolt namelijk een jaar lang gevolgd tijdens zijn voorbereidingen op de Olympische Spelen in Londen. Je krijgt een kijkje backstage, waar door team Bolt een keiharde basis gelegd wordt voor het allergrootste sportevenement ter wereld. Zo zie je hoe zelfs Usain Bolt tijdens trainingen regelmatig tot het gaatje moet gaan om stappen te maken. Het ziet het er bij hem allemaal zo makkelijk uit, waardoor je misschien vergeet dat het bij hem natuurlijk ook niet vanzelf gaat.

In de documentaire worden ook mooie beelden getoond uit Bolts jeugd. Als jonge atleet liep hij al zijn leeftijdsgenootjes al naar huis en gingen de toeschouwers in het stadion al voor hem uit hun dak. Wat je nog meer kunt verwachten? Interviews met familieleden en vrienden, indrukwekkende wedstrijdbeelden, hordes gillende mensen die een handtekening willen en unieke beelden van een nerveuze Bolt (en dat komt zelden voor!)

Ondanks zijn zelfverzekerde houding die soms neigt naar arrogantie, heb ik me geen moment aan de sprinter geërgerd. In tegendeel, Bolts markante persoonlijkheid maakt de documentaire ontzettend boeiend. Hij is een kind in het lichaam van een volwassen man die niet zonder zijn PlayStation kan. De Jamaicaan ziet zijn leven als één groot spel, maar hij weet ondertussen dondersgoed dat ie een icoon is (dat zegt hij ook maar al te graag hardop). Als het om zijn werk gaat is hij is een professional met de juiste mensen om zich heen. Maar als hij thuis is in Kingston dan heeft hij vooral een chill leven met een select groepje vrienden.

Het leven van Usain Bolt zit vol tegenstellingen. Never a dull moment. Ik kan alleen maar zeggen gaat dat zien. Je kunt Usain Bolt: The fastest man alive op youtube bekijken.

Heb jij de documentaire gezien? Zo ja, wat vond je ervan?

 

(bron: sinuousmag)

 

Lees ook:Ruilt Usain Bolt de atletiekbaan in voor het voetbalveld?
Lees ook:Usain Bolt in top tien van best betaalde sporters
Lees ook:IAAF’s Men’s World Athlete of the Year Award
Lees ook:Usain Bolt in geinige reclame telecombedrijf
Lees ook:Documentaire The price of gold laat donkere kant van topsport zien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>