Lopen met Evy nu nog plezanter

Ik hoor de zinnen nog zo door mijn hoofd galmen: ‘Kom aan, je kunt het’, ‘Weet je dat we al halverwege de les zijn?’ En de allermooiste: ‘Ik ben fier op u’. De Vlaamse radio- en televisiepresentatrice Evy Gruyaert heeft mij met haar aanmoedigingen door heel wat trainingen heen gesleept.

Iphone

 

Ik denk dat jullie bijna allemaal wel bekend zijn met Start-2-Run. Hét loopprogramma, in de vorm van podcasts, voor beginnende hardlopers waarin Evy je in tien weken klaarstoomt voor de vijf kilometer. Gaat er geen belletje rinkelen? kijk dan vooral naar dit fragment uit DWDD. Evy zat in mei bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel om over haar succes te praten.

En succesvol is ze zeker, want ze krijgt Vlamingen en Nederlanders massaal aan het hardlopen. In mijn hardloopgroep is bijna iedereen fan van Evy. Immers, zij is degene die ons heeft aangestoken met het hardloopvirus. Start-2-Run was voor mij de ideale manier om op een verantwoorde manier te beginnen met hardlopen. De trainingen zijn goed opgebouwd en je kunt met je verstand op nul gaan lopen. Je hoeft namelijk niet om de paar minuten op je horloge te kijken of het alweer tijd is voor een (heel erg welkome) pauze, want Evy vertelt je tussen de muziek door precies wat je moet doen.

Met haar support en tips heb je les 26 binnen no time bereikt en loop je vijf kilometer. Het mag nu wel duidelijk zijn dat ik een groot voorstander ben van Start-2-run. Ook al heb ik het programma nu niet meer nodig, ik was heel enthousiast toen ik hoorde dat er een nieuwe Start-2- Run- app gelanceerd zou worden. De app is een aanvulling op de Start-2-run-podcasts. Zo geeft Evy je haar welbekende trainingsinstructies en trainingstips. En daarnaast kun je van alles lezen over verzorging, voeding en materiaal.

Nu vraag je je misschien af wat er dan precies nieuw is aan de app. Nou, de trainingsschema’s. Er is voor iedere loper een bijpassend schema. Of je nu de 10 km, de 10 miles, de halve marathon of de marathon wilt lopen, Evy heeft aan ons allemaal gedacht. Mocht ik ooit nog de 10 miles of zelfs een halve of hele marathon willen lopen dan wil ik zeker weten weer trainen met Evy.

Voor degenen die op korte termijn voor één van deze afstanden willen trainen met Evy, heb ik slecht nieuws. De app is namelijk alleen nog maar te downloaden in Vlaanderen. In Nederland heeft de directeur van de Atlektiekunie de komst van de Start-2-Run-app geblokkeerd. Dat heeft hij gedaan, omdat de Atletiekunie zelf een Start-2-Run-app op de markt heeft gebracht. De nieuwe app van Evy zou daarom volgens hem voor verwarring kunnen zorgen. Tsja, ik vind het nogal een flauwe reden, want zoals Evy zelf zegt: “Het is onze bedoeling om zoveel mogelijk mensen aan het lopen te krijgen. Wie dat precies doet, speelt voor ons geen rol.”

Volgens mij kunnen mensen zelf prima bepalen met welke app ze het liefst hun eerste stappen zetten in de hardloopwereld. Wat maakt het uit of dat nu met Evy of met de atletiekunie is? Het doel is dan toch al bereikt, want ze hebben al besloten om te beginnen met hardlopen.

Als het goed is hebben Evy en Energy Lab (de commerciële partij achter de app) al om de tafel gezeten met de Ateletiekunie. Hopelijk komen ze met een oplossing, zodat wij de Start-2-Run- app straks als nog op onze smartphone kunnen zetten.

Wat vind jij van de discussie? Ben je het eens met de directeur van de Atletiekunie of  sta je achter Evy?
(bron:NieuwsUit.com)

Lees ook:Agenda: alle loopwedstrijden van 2013
Lees ook:Evy (start to run) wurgt parkiet
Lees ook:Gebruik de trap voor je workout
Lees ook:Marathon van Parijs: vergeet je medische verklaring niet!
Lees ook:61-jarige Indiase wint marathon op blote voeten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>