Asbel Kiprop ontkent mishandeling van bewaker

Afgelopen zaterdag plaatste ik een artikel over de Keniaanse hardloper Asbel Kiprop. De 1500 meter specialist zou zich volgens The People voor de rechter moeten verantwoorden, omdat hij in een dronken bui bewaker James Makuria zou hebben mishandeld.

Dat verhaal krijgt een staartje, want Kiprop ontkent alle beschuldigingen. Volgens hem is er geen sprake van mishandeling, droeg hij geen pistool bij zich en was hij ook niet dronken. Naar eigen zeggen, belandde Kiprop in een discussie met Makuria. Pas toen die overtuigd was dat de Olympisch kampioen samen met collega’s wat wilde eten in het bewuste restaurant liet hij de groep binnen. De uitgebreide verklaring van Kiprop is als volgt:

“We hadden een voetbalwedstrijd tussen Chelsea en Liverpool voor de televisie gezien. Dat eindigde laat en daarna wilden we nog wat eten. Omdat in het trainingskamp er geen eten was besloten we in de stad te gaan eten. Zo komen we bij het bewuste restaurant dat als enige nog open was. Daar komen we bij de deur de portier tegen en kregen we een discussie. Pas toen wij duidelijk maakten dat we iets wilden eten nodigde hij ons binnen uit. Nu verkondigt hij allemaal leugens in de media” aldus Kiprop. “Ik was niet dronken en en sloeg hem ook niet met een pistool. Ik ben een politieman en snap de wet en ik wil bovendien mijn fans niet teleurstellen. Dit jaar 2014 is te belangrijk voor mijn atletiek carrière daar heb ik de fans zeker bij nodig. Na het incident zochten zogenaamde journalisten contact met hem. Ik weigerde dat, waarna ze mij een slechte naam hebben bezorgd” aldus Kiprop. Kiprop noemt het verhaal over het pistool verzonnen. “Wanneer ik niet als politieman werk draag ik geen wapen. Ik draag dan alleen mijn spikes en mijn trainingsschoenen als wapen. Ik drink niet ik ben immers een Olympische kampioen en wil ook als zodanig leven. Ik heb Mukuria bezocht om hem te vertellen dat ik geen wapen droeg en de beschuldigingen tegen te spreken. De pers had eerst met mij moeten spreken. Het verhaal dat ik hem geslagen zou hebben klopt niet want hij ziet er prima uit”.

Wat er precies gebeurt is, zullen we misschien wel nooit weten. Maar de waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Een gevalletje: to be continued….

(www.heraldsun.com.au)

(www.heraldsun.com.au)

Lees ook:Keniaanse hardloper Asbel Kiprop mishandelt bewaker
Lees ook:Hardloopster in bikini krijgt boete
Lees ook:Struggle: Gezond eten
Lees ook:Startnummer deelneemster marathon van Boston gekopieerd
Lees ook:Zijn we geboren om te lopen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>