Word mentaal net zo sterk als een Olympisch atleet

Wat zijn ‘we’ lekker bezig daar in Sotsji, he! Niet dat wij in Nederland zo hard werken om de ene na de andere medaille te veroveren (of telt aanmoedigen voor de tv ook mee?), want dat doet Team NL voor ons. Maar wat zijn we trots op onze mannen en vrouwen, en dan vooral de schaatsmannen- en vrouwen, die zoveel power, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen in huis hebben. En wat dacht je van het mentale gedeelte? Alleen al van de gedachte dat ik moet dealen met zoveel druk begin ik al te bibberen. Hoe houd je je hoofd koel op het moment dat het moet gebeuren, het moment waar je misschien wel jaren naartoe hebt gewerkt.

In dit artikel lees je vijf tips die je helpen om stalen zenuwen te ontwikkelen, zodat je mentaal net zo sterk in je schoenen komt te staan als al die Olympische atleten. Of je nu een fanatieke zwemmer, hardloper, golfer of basketballer bent, met deze tips laat jij je straks door niets of niemand uit balans brengen.

(bron: wallwidehd)

Lees ook:8 tips voor beginnende hardlopers
Lees ook:Tips: Zo kies je een goede sport beha
Lees ook:Zeven geheimen die iedere (beginnende) hardloper moet weten
Lees ook:Word een (nog) betere hardloper met deze zeven tips
Lees ook:Looptips van een professional

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>